Chiba Pro Safety fényvisszaverő kesztyű Hír

Chiba Pro Safety fényvisszaverő kesztyű Hír

2016/10/24
Hirdetés
Chiba kesztyűmárka A Chiba német gyártó, melynek gyökerei 160 évre nyúlnak vissza. Jelen pillanatbna egyike a kevés kesztyű márkáknak akinek saját gyára van.
 
Chiba Pro Safety fényvisszaverő kesztyű Kép forrása: Mozgásvilág.hu
 
Szuper láthatóság egyéb extrákkal
A kesztyű elnevezése nem véletlen. Ennek a darabnak a szemmel látható és sötétben is jól észrevehető, legnagyobb előnye, hogy a külső része teljes egészében fényvisszaverő. Erre az ujjak között rádobnak még egy lapáttal és neon sárga textil váltja a az ezüstösen csillogó anyagot.
Önmagában ezt a tulajdonságát egyszerűen ellenőrizni lehet, hiszen mint az a képeken is látszik, néhány fotó után magunk is meggyőződhetünk róla. Előnye természetesen abban mutatkozik meg, hogy erre mások, leginkább az autósok is hamar rájöhetnek. Ha a Kresz által előírt kukás mellényt nem hordjuk, akkor erős tárgyalási alap lehet eme ruhadarab egy, a törvény szó szerinti értelmezésére kínosan odafigyelő rend őrével szemben. 
 
Chiba Pro Safety fényvisszaverő kesztyű Kép forrása: Mozgásvilág.hu
 
Ellenben kérdés, hogy a termék összes tudása ebben a tulajdonságában rejlik vagy más miatt is érdemes megvenni? 
 
Szélállóág, víztaszítás Észre sem vettem elsőre, mert nem számítottam rá, de a kesztyű softshellszerű külső rétege miatt a terméket szélállónak és vízlepergetőnek titulálják. Szélállóságot helyből elhiszem, de a víz, na az más. Hála istennek tökéletes tesztterep volt Budapest októberben, 2x is ronggyá áztam munkába jövet. Meglepetésemre a Pro Safety felső része teljesen kinn tartotta a nedvességet. A tenyér felőli oldalon természetesen minimálisan beáztam, de ez "bagatell" egy ilyen zuhéban. 
Mivel nem membrános anyagról van szó, gyanítom az idő előrehaladtával csökkeni fog eme jó tulajdonsága, de így is kellemes meglepetésként szolgált. 
Belülről "microfleece" anyaggal bélelt így ki lehet jelenteni, igazán kellemesen meleg darab. Számomra ez azt jelentette, hogy 10 fok felett meleg is volt. 
 
Chiba Pro Safety fényvisszaverő kesztyű Kép forrása: Mozgásvilág.hu
 
Kényelem szempontjából, egy apróságra fel kell, hogy hívjam a figyelmet. A mandzsetta részen a finom plüs anyag kényeztet, ellenben a belső oldalára varrt címke kellemetlenül szúr. Ezt gyorsan el kell távolítani.  Ha ez megvan akkor lesz egy kiváló kesztyűnk, melyet könnyen meg is tudunk találni ha netán elhagynánk. 
A Chiba Pro Safety kerékpáros kesztyűt hazai webshopokban is megtalálod.
Hirdetés