Újra támadnak a Mátrai Betyárok! - Kékkereszt Mountainbike Downhill Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/10/01
Magyarország egyik leghosszabb DH pályáján kerül megrendezésre a Mátrai Betyárok szervezésében a Kékkereszt Mountainbike Downhill 2008. október 4-5-én. A rajt az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn lesz.
Hirdetés
A Mátrafüred en lévő célig a bringás versenyzőknek 5 km-t kell megtenni a változatos, sziklás-gyökeres talajon, mindezt lefelé és extrém tempóban. A pálya teljes egészében a kék kereszt turistajelzésen halad. A Mátrai Betyárok idén több rangos versenyen is letették a névjegyüket, úgymint a Budapest Downhill vagy a Bagolyirtás Downhill . Ezen versenyek mindegyikét már-már hagyományos, legendás pályákon tartották. A Kékkereszt DH már a kilencvenes évek közepén is megrendezésre került, így a hazai downhill riderek között nagy népszerűségnek örvend.
 

A pályára jellemző, hogy a hazai viszonyok között technikás terepen halad, valamint a természet adta lehetőségeket használja ki a pálya vonalvezetése. A befutó egy sziklás meredek részen van, ezáltal a célban nagyszerű lehetőséget kínál a szurkolásra. Szállás a cél közelében elérhető, előzetes szállásfoglalás: matraibetyarok@gmail.com

 

Részletes versenykiírás itt!
Hirdetés