Trans Hungária Maraton Hír

Mozgásvilág.hu
2011/01/06
Dunától a Tiszáig - Bringával a vizek és borok útján. Exkluzív interjú a verseny főszervezőjével.
Hirdetés
Végre eljött az idő! 1 éves gondos előkészületek után megrendezzük az első többnapos mountainbike maraton versenyt Nagymarostól Tokajig, vagyis a Dunától a Tiszáig!
Az útvonal A kijelölésre kerülő útvonal, egyben egy Észak-magyarországi terepkerékpáros turisztikai régió gerincútvonala is lesz. A Börzsöny, a Cserhát, a Mátra , a Bükk és a Zemplén csodálatos tájain haladó útvonal közel 380km és kb. 7000m össz szintkülönbségű. A pálya 80%-a erdei utakon halad.
 

 
Az utolsó nap a Miskolc és Szerencs közötti szakaszon autóbusszal visszük át a versenyzőket, a diósgyőri szakaszcéltól a szerencsi várig. Erre azért van szükség, mert ezen a szakaszon rendkívül sok közutat és vasutat kellene keresztezni és nincs is megfelelő szinvonalú terep. Ez egy körülbelül egy órás trenszferút -8órától 9 óráig-, így az utolsó szakasz rajtja 10órakor lesz a szerencsi várban.
A szakaszok nyomvonalának kijelölését, a szinvonalas versenyzői kiszolgálást a hazai mountainbike életben ismert és elismert versenyrendezők, munkatársak biztosítják.
A szakasz nyomvonalak sehol sem egyeznek meg az eddig ismert maratonok útvonalával!
 

 
Mivel itthon még nem volt ilyen jellegű verseny és egyelőre elég keveset tudni, néhány felmerült kérdésünket személyesen Harangnak, a főszervezőnek tettük fel:
Az útvonal a rövidebb maratonokhoz hasonlóan ki lesz jelölve, vagy tájékozódni is kell a versenyzőknek? Az útvonal végig egyértelműen ki lesz jelölve, GPS, térkép, iránytű és szextáns nélkül is teljesíthető lesz.
 
Letölthető valahonnan a teljes útvonal, akár térképes, akár GPS-es formátumban? Egyelőre még tart az egyeztetés a Nemzeti parkokkal a végleges nyomvonalat illetően, illetve tavasszal végzünk egy tesztet, hogy a kinézett irány nem túl saras-e. Ha minden lezárul, akkor közzétesszük a végleges változatot, de a versenyen résztvevők a rajtnál kapnak egy nyomtatott térképet is.
 
Mennyi lesz a nevezési díj? Egyelőre még nem tudok pontosat mondani, mert ezzel kapcsolatban a támogatókkal folytatott egyeztetések befolyásolnak. Publikus információ a nevezési díjról februártól lesz, addig is annyit ígérhetek, hogy a hasonló versenyekhez képest jó 50%-kal olcsóbb lesz.
 

 
Milyen ellátás jár a nevezéssel? Bőséges reggeli és vacsora mind a négy nap (nem csak tészta lesz), sátorozási lehetőség (saját sátorral), csomagszállítás a verseny teljes távján, szerviz, masszás, stb.
 
Hogyan jutok vissza a céltől a rajtig, ha mondjuk ott hagytam a kocsimat? Ezzel kapcsolatban a MÁV Start-tal tárgyalunk. Az biztos, hogy meg lesz oldva a visszaszállítás.
 
Milyen típusú versenyzőket vártok? Csak a vérprofik próbálkozzanak, vagy akár túrázós, sörözgetős társaságok is le tudják nyomni? Az egy napra eső etapokat igyekeztünk úgy beállítani, hogy kényelmes tekeréssel is leküzdhető legyen. Fajlagosan enyhébb lesz a szintkülönbség a maratonokon megszokotthoz képest.
 

 
Izgatottan várjuk az év egyik legnagyobb durranásának ígérkező kerékpáros eseményét. Ha további infó rendelkezésünkre áll, azonnal megosztjuk Veletek.
Részletek: klikk ide!
Hirdetés