Mekkora állat - Trans Hungária 3. nap Hír

Mozgasvilag.hu
2011/08/19
Ma a tegnapi pszichés megtörés után a fordított pszichológiát választottam.
Hirdetés
A harmadik napon vannak túl a Trans Hungária Maraton versenyzői és Blazsó Márton továbbra is sikert-sikerre halmoz!
Bár apró kavicsos útvonalon kellett ma az atlétáknak bringázniuk, a hőség, a nagy szintkülönbség és persze az elmúlt két nap alatt letekert 200 km utáni fáradtság tovább nehezítette a dolgukat.
 
81800-reggel.JPG
 
Nagy "Kimura" Zsolt és a fordított pszichológia: Reggel kicsit párás időben keltünk Bükkszéken, kis készülődés, majd indultunk a rajtterületre. Ádám reggel héttől nyomta a muzsikát és a dumát az emberek arcába, amire - valljuk be őszintén - nagy szükség van, hogy az érdeklődést és a koordinációt fenntartsa. Sajnos, mint kiderült, első keréken lassú defektem volt, így a rajt előtti perceket a Specialized szervizben töltöttem. Nekik és Gulyás Misinek nem tudok elégszer hálálkodni a sok segítségért. Az első két nap a kormánycsapágy cserétől kezdve gyakorlatilag volt minden , a rázós pályák megeszik a bringákat. A nap végére már láncszakadáson kívül váztörést is láthattunk.
 
81800-szereles.JPG
 
A Fire-re sikerült beállnom a sor végére, így gyakorlatilag leghátulról indultam. Ma a tegnapi pszichés megtörés után a fordított pszichológiát választottam. Leghátulról indulva, senkivel nem versenyezve, csak saját állóképességi tempón végigmegyek kényelmesen a távon, úgy, hogy közben minden előzés lelkileg kicsit feltölt . Egy kisebb, egy nagyon nagy, majd két közepes mászás várt ma ránk 2200 méter szinttel, a Bükkön keresztül egészen a Diósgyőri várig. A szakaszról azt kell tudni, hogy a pálya részben több maraton útvonalát is magában foglalja , úgyhogy nagyrészt már ismerős a terep. A rövid meredek mászások helyett hosszú lankások voltak nagyrészt, ami sokkal jobban fekszik a stílusomnak. Az erősebbek egy-egy kivétellel gyakorlatilag nagytányéron végigtolják az egészet.
 
81800-utkozben.JPG
 
A pálya megkoronázása az utolsó másfél kilométeres downhilles fékpirítós rész volt, amit mindenki mosolyogva mesél, hogy " MEKKORA ÁLLAT VOLT ". Beérkezés után mindenkinek az első útja a medencébe vezetett, ami nem egészen ötven méterre volt a céltól.
A három nap összeségében igen pozitív. Minden nap masszás, bringaszervíz, szép környezet, jó kiszolgálás, hiba nélküli kajaválaszték, odafigyelés. Első szervezéshez képest azt kell mondanom, gyakorlatilag a legnagyobb probléma eddig az volt, hogy első nap a nyakbaakasztóhoz rossz pántot kaptunk. Még holnap el kell jutnunk Tokajig, ha ez megvan, 150 versenyző egy életre szóló élménnyel megy majd haza, ez már biztos.
 
81800-CIMG0439.JPG
 
A Szilvásvárad Maraton rutinos rendezője, Tarnai Csaba megint profi munkát végzett és zökkenőmentesen átvezette hazánk egyik legszebb hegyén a Trans Hungária Maraton mezőnyét. A versenyzők a célban szintén festői környezetben, a Diósgyőr ősi vára alatt élvezhetik a jótékony masszázst, pihenést és természetesen a diósgyőri strand kellemes vizét.
 
81800-Blazs-M-rton.jpg
 
Holnap következik a nagy finálé! Akinek maradt ereje, belead mindent, hogy a leghamarabb jusson el Szerencsről Erdőbényén át Tokajba.
A versenyzőket reggel a Borsod Volán buszai szállítják át Diósgyőrből Szerencsre, ahol folyatva a vártól-várig játékot, a felújított szerencsi erődítményből indul utolsó összecsapására a mezőny.
Hirdetés