Minden óvódába kerékpárt! - Bringával a gyerekekért Hír

lollipop communications
2011/08/08
Jótékonykodásba fog a Trans Hungária Maraton Csapata
Hirdetés
Idén, augusztus 17-20. között első alkalommal kerül megrendezésre a Trans Hungária Maraton hegyi kerékpáros verseny országunk északi régiójában, Nagymaros és Tokaj közötti útvonalon. A szervezőknek – a maraton sikeres levezénylése mellett – nagyon fontos, hogy ebben a régióban élő embereknek segítsenek, hiszen ezek a települések Magyarország elmaradottabb falvai és városai közé sorolhatóak.
 
81768-THM-j-t-kony-akci-1.jpg  
 
’Mindenki ott segít, ahol tud! ’ elv mentén a Trans Hungária Maraton rendezvény szervezője, a Sportaktív Sportiroda Kft. évről évre szeretne eljuttatni gyerek kerékpárokat egy-egy település kisebb óvodájába. Szándékosan nem nagyobb városok, nagylétszámú óvodáit választják ki, hiszen a kisebb tagóvodák sokkal jobban „rászorulnak” a támogatásra. „A jótékonysági akcióval az a célunk, hogy rávilágítsunk arra, mennyire fontos már fiatal korban a gyermekekkel megszerettetni a mozgást, a szabad levegő és a kirándulás nyújtotta aktív pihenést. Erre nagyon jó eszköz a kerékpár, hiszen a gyerek egyedül vagy a családjával is használhatja, megismerve ezzel környezetét és a helyi látnivalókat.” – nyilatkozta Harangvölgyi András, a Trans Hungária Maraton főszervezője.
 
81768-THM-j-t-kony-akci-4.jpg
 
Idén, első alkalommal a bükkszéki tagóvoda kap Hauser márkájú gyerek kerékpárokat, melyet a rendezvény szervezői, Dósa Eszter magyar kerékpár bajnok és Papp Gergely tv2 Aktív műsorvezetője adnak át augusztus 4-én, még a Maraton megkezdése előtt. A sportiroda egy mini kerékpáros pályát is felállít, ahol a gyerekek ki is próbálhatják az ajándék bicikliket.
„ A felkérést örömmel vállaltam, hiszen nekem is van egy óvodás korú fiam, így mint apa is tudom, hogy mennyire fontos a közös családi program. A bringázás jó móka, hiszen sportolunk, jó levegőn vagyunk és mindezt együtt! Fontos, hogy ilyen élményekkel minden gyerek gazdagodjon, így a Trans Hungária Maraton kezdeményezését üdvözlendőnek és követendőnek tartom!” – mondta Papp Gergely műsorvezető.
Dósa Eszter teljesen egyetért a szervezőkkel és Papp Gergely műsorvezetővel, véleménye is ezt tükrözi: „Nem gondolom, hogy feltétlen messzire kell utazni ahhoz, hogy jó terepen, csodás tájakon tekerhessen az ember. Ha óvodásaink elsajátítják a bringázás örömét, annak szépségét, már részesei lehetünk egy-egy gyermek egészséges felnőtté válásának.”

Harangvölgyi András a jövőről a következőképp beszélt: „Az akciót hagyományteremtő céllal hoztuk létre, így jövőre is folytatjuk a bicikliosztást, csak egy másik falu gyerekeinek arcára varázsolunk mosolyt! Hiszen MINDEN ÓVODÁBA KERÉKPÁRT – BRINGÁVAL A GYEREKEKÉRT!”
Hirdetés