Több mint 700 induló a Buda maratonon - Videóval Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/05/04
Több mint 700 indulóval elkezdődtek a maratonversenyek, a Buda Maratonon Buruczki és Deli volt a leggyorsabb. A Bringatv és a goprocamera.hu jóvoltából videón is megnézhetitek a versenybeszámolót!
Hirdetés

Buruczki Szilárd és Deli Anett győzelmével zárult a május elsejei VII. UNIQA – Schwinn-Csepel Buda Maraton hegyikerékpár-verseny. A Hármashatár-hegyi repülőtér térségében megrendezett viadalon 28 kategória, közel 700 hegyikerekese vett részt. A negyven kilométeres hosszútávon Buruczki, Juhász Zsolt és Veres Ferenc; a nőknél Deli, Cseh Veronika és Simon Emese lett az abszolút sorrend.

 

A maraton indulói a 20- és a 40 kilométeres táv közül választhattak. Az egész napos bringás majálist gyermekversenyek és kiegészítő programok – többek közt monocikli bemutató – színesítették, valamennyi korosztály versenyét figyelembe véve több mint 700 bringás versengett a díjakért. Érdekesség volt, hogy a rajtjelet minden alkalommal egy-egy olimpikon adja, ezúttal a pekingi öttusaversenyek indulója, a világbajnoki váltó-győztes és egyéni 6. helyezett Gyenesei Leila lendítette a rajtzászlót.

  

- Szezon eleji versenynek, amolyan intenzív edzésnek volt bele illesztve a programomba a mai Buda Maraton. Több külföldi edzőtáborban vettem részt kora tavasszal, most már élesbe mehetnek a versenyek. Ez volt az első maratonom idén, jó felvezetése volt az elkövetkező versenyeknek. A rajt után rögtön elöl helyezkedtem, az első emelkedőre már kisebb társasággal értem föl, majd a lejtő végén már egyedül haladtam. Onnantól kezdve a vezető pozíció megtartása és a végső győzelem megszerzése volt a cél – nyilatkozta a verseny után Buruczki Szilárd. - Idén a maratonokon és olimpiai krossz versenyeken akarok diadalmaskodni, a T-Mobile Top maratonokon – melyek összetettjét tavaly megnyertem –, az összes maraton és olimpiai krossz magyar kupa futamon és bajnokságon, a Balaton Bike Fest maraton versenyén, a grazi maraton világbajnokságon, és ha ki tudok jutni, akkor az ausztrál olimpiai krossz vébén szeretnék jól teljesíteni – tette hozzá idei céljait illetően a verseny győztese.

  

- Ez egy családi kerékpáros majális volt, melyen kicsik-nagyok egyaránt megtalálták a maguknak való sportos programot. Több mint 700-an versenyeztek, és külön örülök, hogy egyre több gyermek vesz részt a montis rendezvényeken, látszik, hogy népszerűsödik a sportág, van utánpótlás. Éppen ezért külön figyelmet fordítunk a biztonságos kerékpározáshoz való szoktatásra is. A majális része volt a maraton, melyen külön megtisztel, hogy a nemzetközi mezőny néhány jelentős hazai képviselője is rajthoz állt – summázott Harangvölgyi András főszervező.

 

Eredmények, VII. UNIQA – Schwinn-Csepel Buda Maraton, május 1.; 40 km, abszolút:

Férfiak: Buruczki Szilárd (PCCC-Magellán-X-iont-Mavic-Soft), ideje 01:32:00, Juhász Zsolt (Cube-Csömör), 01:34:21, Veres Ferenc (PCCC), 01:35:37.

Nők: 1. Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport), ideje 02:12:00, 2. Cseh Veronika (Trek), 02:12:26, 3. Simon Emese (KTM SC), 02:14:53.

 


Hirdetés