Thule- családi forma-1

Kakuk András
Kakuk András
2016/09/09
2017-es Thule újdonságok a Eurobike-ról
Hirdetés

Thule EasyFold

A „könnyen hajtogatható” Thule vonóhorgos kerékpártartó …


Az eddigi két bringa tárolására alkalmas tartó ráncfelvarráson esett át. A felfogatókart 90 fokban elmozgatták, így az összepakolása könnyebb lett, mint egy papírcsákó hajtogatása. A legnagyobb újítás azonban az, hogy 2017-től 3 bringás változatban is kapható.

 

A könnyen hajtogatható Forrás: Paraferee- Mozgásvilág.hu
A könnyen hajtogatható
Kép forrása: Paraferee- Mozgásvilág.hu

 

A 3 bringás változat is mindössze 21 Kg ráadásul a Velospace-en ismert kereket is megkapta így bár könnyű, mégsem kell emelgetünk. Opcionálisan rámpa is kapható hozzá, mely szépen elrejthető magában a tartóban.  
A „Hercules” felfogatóbilincs továbbfejlesztett változata még annyit sem mozog , mint az elődje. A tartót egyszerűen felhelyezzük a vonóhorogra és nyitott állapotában is áll, mint a cövek!

A kerekek vályúja elég széles ahhoz, hogy fatbike-ok is beleférjenek. Az egész EasyFold 60 kiló terhelést bír, ami kerékpáronként 20 Kg. Ez max 3 E-bike esetén nem elegendő. Az új termékekhez kizárólag 13 pólusú csatlakozóaljzat jár, de opcionálisan a 7 pólusúhoz átalakító elérhető. A szorítókarok nyomatékkulcsosak – amik karbonvázvédő adapterrel tökéletesen hülyebiztosak.

Kerékpáros gyerekülések garmadája

Ride along light- "jóárasított" verzió

A Thule Ride Along kényelmes, állítható gyerekülés eddig is a legjobb választás volt. A vásárlástól talán csak az ára tántoríthatott el bárkit is. Most erre is megoldást nyújtanak a skandinávok. A Ride Along light ugyanis a kis tesó, az olcsósított változat. Kb, 30%-kal kell kevesebbet kiadni ha erre tesszük le a voksunkat, ellenben háttámlája nem dönthető, a párnája nem cserélhető.

Thule-Yepp Nexxt

A Thule a fiatalabbak körében is terjeszkedne ezért megvette az ötletes megoldásokról és fiatalos kinézetéről ismert Yepp márkát. Jelenleg még Thule-Yepp név alatt futnak a nem túl hosszú múltra visszatekintő házasság első termékei. A Thule-Yepp Nexxt típusú ülést először mindenképpen meg kell emelni. Súlya nincs is. Ha leejteném, úgy hullna, mint egy falevél. A csatján egy vigyorgó fej köszön vissza. Két kézzel kell kicsatolni, így talán a gyerek nem oldja ki magát menet közben, de a mágnes miatt becsatolása gyerekjáték, rá is bízhatjuk a kicsire. Csomagtartóra szerelhető változatban is kapható, míg a Ride Along csak vázra szerelhetőben. 

 

Halihó Forrás: Paraferee- Mozgásvilág.hu
Halihó
Kép forrása: Paraferee- Mozgásvilág.hu

 

Bikepacking- túrázás trendien

Az idén Bikepacking néven elindult trendből úgy látom a Thule sem akar kimaradni. Mivel pannier oldaltáskájuk eddig is volt, innen közelítették meg a kérdést. Vízálló változatban elkészült elölre és hátulra szerelhető Pannier teteje átlátszó, ahova térképet, vagy kütyüt helyezhetünk. Egy nyereg-, és kormánytáska is bekerült a családba, de ezek egyelőre csak jelzés értékűek.

Chariot- a családi Forma-1

Sí, bringa, futás, vagy séta- Chariot mindenre

A Thule Chariot családot mind kényelmi mind technikai szempontból teljesen felújították. Az origamit meghazudtoló módon összecsukható gyerekkocsi, 15-20 cm-vel kisebb lett összecsukott állapotában. Így a kis Polski Fiat csomagtartónak nevezett rekeszébe is majdnem befér.

Az alapmodell is egy multisport babakocsi, vagy inkább gyerek harci szekér.


A belépő modell is kapott lengéscsillapítót (laprugó) ami eddig ebben a kategóriában hiányzott.
A 2 személyes Chariot újdonsága a külön állítható gyerekülés, aminek a tetejére egy kémlelőnyílást is elhelyeztek. Ezen keresztül futás közben láthatjuk mit csinál a gyerek, illetve az sem utolsó, hogy a kicsi felfele, a csillagokat bámulva altathatja magát.

 

Gyerekre, külön állítható háttámla Forrás: Paraferee- Mozgásvilág.hu
Gyerekre, külön állítható háttámla
Kép forrása: Paraferee- Mozgásvilág.hu

 

Van még bőven! Klikk a fotóra!

Kütyümániákusok a szorítóhálóval ellátott pakolórekeszbe tehetik a péklapát iphone 6s-t a cumisüveg mellé.
A Chariot családban eggyel magasabb szintet ugorva már függetlenül állítható rengéscsillapítójú kocsit kapunk. Ha az egyik oldalon az öcsi még csak 10 Kg de a bátyus a túloldalon már 20 Kg akkor ezentúl személyre állíthatjuk a rengéscsillapítást, nehogy kirázza a baba fejét a kátyú!

Magyar utakon kifejezetten előnyös újítás.

5 pontos biztonsági övvel van a Chariot összes darabja el van látva. Ezzel akár versenyezi is lehet, gondolom. A top kategória ráadásul tárcsafékkel ellátott, de sajnos csak bowdenes. :)

Fusson a nyavalya

Ha Anya tuti nem kap rá a futásra, akkor válasszátok a kizárólag kerékpározáshoz tervezett darabot, ahol hátul akkora keményaljú csomagtartó van, hogy 2 láda sör is kényelmesen elfér benne. (bizonyíték a képek között) 

A Thule tervezői ha akarnák sem tudnák letagadni származásukat, hiszen a sítalppal ellátott Chariot szán ugyanolyan helyet kapott a bemutatóban, mint a bringás változat. Gyanítom, idehaza nem a talpasból fogy majd a legtöbb!

Hirdetés