Így született Busara

2017/06/06
Vajon a Te kerékpár trófeád milyen lenne?
Hirdetés

Svik Design

Hiába keresel online, vagy offline katalógust, ahonnan kiválaszthatod és megrendelheted a kerékpártartódat...

a Svik Design-tól teljesen EGYEDI kerékpártartó trófeát rendelhetsz magadnak. Olyat, amilyen senki másnak nincs és nem is lesz soha, csak Neked.

Éppen annyira egyedi lesz a trófeád, mint Te magad, mert Szedlacsek Viktor (a készítő) csak azután fog bele a kerékpártartó trófea elkészítésébe, miután kellő információt kapott rólad (kedvenc színek, hobbi, sport, satöbbi). Szüksége lesz továbbá egy képre a kerékpárodról és a kerékpártartó későbbi helyéről is, hogy egyaránt harmonizáljon Veled, a kerékpároddal és végső környezetével.

A kerékpártartó mindig valamilyen arc-maszk jelleget ölt, mivel ez a maszk lesz a bringa és a lakás későbbi őre. Az arc forma üzenete az ősi legendák szerint az, hogy távol tartsa a rossz szellemeket, jókedvet varázsoljon a lakásba, valamint ezzel megőrizze autentikus mivoltát. Mindegyik maszknak van egy saját neve és egy kis története, sorszámozott és soha nem készül két ugyanolyan.

 

Busara Forrás: svik-design.com
Busara
Kép forrása: svik-design.com

Galériához klikk a képre!

 

Így született Busara

Egy rögtönzött mozgásvilágos facebook-nyereményjáték keretében olvasónk, Sápi Péter számára nemrég készült el teljesen egyedi, Busara (szuahéli nyelven azt jelenti: Bölcs) névre keresztelt maszkja. Péter pályázata rövid és tömör volt:

"Helló! Én a börzsöny hegyei között élek! Lepjetek meg légyszi!!!"

Persze miután kiderült, hogy nyert, picit bővebb leírást is adott magáról:

"Kertészkedéssel foglalkozom, a Dunakanyarban, egy dombtetőn, faházban lakom. Érdeklődök a Buddhizmus iránt, szeretek töprengeni az életen és imádom a természetet."

Ez alapján született meg Busara, a bölcs gondolkodót ábrázoló kerékpár-trófea barna és fehér színvilágban.

Miután a maszk elkészült, Péter 3 és fél órát kerékpározott otthonától Viktor műhelyéig, majd ugyanennyit tekert (immáron maszkkal a hátán) hazáig. Nem mellesleg ez a trófea az egyik legnagyobb (1,3 méter) volt, amit Viktor valaha készített, így a maszk egy igazi bringás zarándoklat során került végső helyére. Péter egészen eddig soha nem nyert semmit, azt meg pláne nem gondolta volna, hogy egy ennyire személyes dolgot fog nyerni.

 

Busara Forrás: svik-design.com
Busara
Kép forrása: svik-design.com

Galériához klikk a képre!

 

A Busara a 95. maszk, amit Viktor készített. Mint mindegyikhez, ehhez is újrahasznosított kormányt használt fel, aminek előélete ismeretlen, lehet alig 100, de lehet több, mint 100.000 kilométert tettek meg vele, míg eljutott jelenlegi, végső helyére.

Viktor munkáit nézegetve pedig azon gondolkozom, vajon milyen lenne az én trófeám...

 

Nézd meg a több elkészült trófeát is...

Hirdetés