Rudy Project 2017 Hír

Rudy Project 2017 Hír

Kakuk András
Kakuk András
2016/09/13
Nagyobb lencséjű Rudy Project Tralyx, vagány, új szemüveg típusok, Racemaster bukósisak és MIPS. Ez a 2017-es Rudy Project kínálat
Hirdetés

Nagyobb lencséjű Rudy Project Tralyx, új szemüveg típusok és Racemaster bukósisak a 2017-es Rudy Project kínálatbanA több mint 30 éves olasz gyártó szemüveg- és sisak kínálatában sportolók visszajelzései alapján tervezett, valós körülmények között tesztelt és fejlesztett minőségi termékeket találsz. Ezt az irányt tovább erősítve több különleges modell érkezik 2017-re.

Új szemüveg modellek

Tralyx XL


A tavalyi évben általunk is tesztelt  Tralyx modell méltán kapta meg a gyártótól a "sportszemüvegek etalonja" címet - ultrakönnyű Grilamid keret, rendkívüli szellőzés és kiemelkedő szemvédelem jellemzik a vagány formájú szemüveget. Régóta próbálom bepárásítani, ami összesen egyszer sikerült egy szauna szeánszszerű bringázáson. 
2017 újdonsága, hogy az eddigi normál és SX változatok mellé érkezik az XL kivitel - minden változat kerete ugyanaz, csak a lencse formája, mérete változik! A Tralyx XL magasabb lencséje - míg a normál 44mm, az SX 40mm, az XL már 52mm magas - nagyobb szél- és szemvédelmet biztosít. Ez olyan helyzetekben előnyös, mint például az országúti kerékpározás, vagy a sportlövészet.

Méretválaszték Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Méretválaszték
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

Rudy Project Airgrip


Telikeretes Rudy Project modell-kínálat 2017-ben kibővül egy különleges szemüveggel. Az Airgrip klasszikus formája modern technológiákat rejt magában. Kerete a rugalmas és erős Grilamid anyagból készült. Kialakításának köszönhetően kényelmesen és stabilan áll arcunkon.

Az Airgrip száraiba egy-egy gumibetétet pattinthatunk - két különböző kivitelből választva. Ezek a betétek nedvességre is tapadnak - ezáltal biztosítva nagyobb stabilitást, de ami még fontosabb, hogy az oldalpanel-változat megnöveli a szemünk oldalirányú védelmét - a szúró fényekkel, széllel, vagy porral szemben. A modellhez a polikarbonát Photoclear fényre sötétedő lencse is elérhető, és RX DIRECT megoldással dioptriázható is!

Igen hasznos kis kiegészítő hegymászás, vízi sportok közben. Klein Dávid is ilyennel mozog a Himalája hegyein. A színes modellek nem csak divatos célt szolgálnak. Érdemes minél rikítóbb színt választani, ugyanis ezek a kütyük azok, melyek helyből elkeverednek és a kamuflázs színűt tuti nem találod meg. 

Rudy Project Fotonyk


Merész, divatos és nagyon jó árértékű modell az új Fotonyk. Köszönhetően a keretközéprész logója körüli, a szárakban illetve a lencsén kialakított szellőzőnyílásoknak kiemelkedően jó szellőzés, szárgumírozás nélküli szárak, állítható gumírozott orrnyereg, valamint erős és rugalmas Grilamid keret jellemzik. Akár fényre sötétedő ImpactX2-lencsékkel is elérhető!

Az új Fotonyk modell lencséjének nagyobb élvédelmet, valamint formájának hangsúlyosabb kinézetet adhatsz a könnyedén felhelyezhető, gumiból készült lencsevédőkkel - a "Bumper", avagy lencsevédő technológiája kombinálja a védelmet, a stílussal. Ezek az elemek egy baleset vagy ütődés során megvédik lencséd élét az esetleges sérülésektől, ráadásul a különféle színeknek köszönhetően stílusodnak megfelelően alakíthatod szemüveged kinézetét!

Személy szerint én a nyitottkeretes szemüvegekhez vagyok szokva, így a "bumperrel" felszerelt, zártkeretesített Fotonyk zavart kicsit. Ellenben aki szereti a zártkertűeket annak csupa öröm lesz az aktuális kedvéhez igazítani a szemüveg kinézetét. 

Újdonságok - ugye jól áll? Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Újdonságok - ugye jól áll?
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

Rudy Project Spinhawk Slim

A lifestyle, avagy utcai napszemüvegek körében nagy népszerűségnek örvendő Spinhawk modellünk a karakteres és időtálló vonalaival, a sportszemüvegeinknél megszokott minőségével és a 2 éve garanciájával hódít. Mérete viszont sokszor kicsit nagynak tűnik, ezért 2017-re érkezik a "fogyókúrás" Spinhawk SLIM! A lencsék közel 5-5 milliméterrel lettek kisebbek, de a modelltől megszokott formákat megtartva!

Spinhawk Forrás: Rudy Project
Spinhawk
Kép forrása: Rudy Project

Új Rudy bukósisak modellek

Rudy Project Racemaster

A Rudy Project sisakok új zászlóshajója megérkezett! A Racemaster számos innovatív fejlesztés és megoldást rejt, melyeknek mind a fejed védelmét, mind a teljesítményed fokozását szolgálják! Rendkívüli szellőzés, szuper könnyű súly, különleges szemüvegtartórekesz, racsnis tarkórögzítés jellemzik.

Felpróbálva egészen meglepődtem, ugyanis iszonyú kényelmes volt. Eddig nem is gondoltam, hogy kényelem terén ekkora különbségek lehetnek. A "szemüveggarázs" elengedhetetlen talámány, főleg Rudynál ahol jellemzően sok a szemüveg. Nem is értem miért csak ezen az egy sisakmodellen vezették be. 

Szemüveg garázs Forrás: Rudy Project
Szemüveg garázs
Kép forrása: Rudy Project

Hexocrush- új anyag a biztonságért

Az igazság az, hogy a legtöbb bukósisak ugyanabból az EPS habból gyártja a termékeit. (olvasd el- Melyik sisak biztonságos?) Vannak mér fejlesztések etéren is bőven, de a többség továbbra is EPS-t használja, ami azt jelenti, hogy biztonság szempontból ugyanazt nyújtják. A Rudy most tovább lépett ezen és a Racemaster sisakot a fejlett HexoCrush technológiával teszik kiemelkedően biztonságossá. A megoldás lelke a két különböző sűrűségű habból felépített habréteg. A hexagonális csúcsos struktúra segít hatékonyan elnyelni az ütésekből eredő erőt. A HexoCrush technológiával készült sisak könnyű és garantáltan kisebb G-erő hatás éri fejünket benne, mint bármely más modellben!

 

Boost 01

A Boost 01 már 2016ban bemutatkozott, de a szellőzésén tovább fejlesztettek a versenyzői visszajelzések alapján, így igaázn 2017-re debütál a kínálatban. Ez a modell egy ízig-vérig aerodinamikai műremek, egyedülálló és funkcionális dizájnnal. Rendkívül jól szellőzik, számos alkalmazott technológiája révén, más, hagyományos országúti sisakokhoz képest 12%-kal alacsonyabb légellenállással rendelkezik, kialakításának köszönhetően áthelyeződik a nyomáspont és ezzel 65%-kal csökkenti a nyak terhelését!

A Boost 01 egyedülálló és eltávolítható lencséje teljes, arcot körbe ölelő vizuális védelmet, és tovább csökkentett légellenállást nyújt - intelligens mágneses flip-up rendszere révén könnyedén helyezhető fel a sisakra, akár menetközben is. Az Adaptable Air Control elülső szellőző nyílásfedél egyszerű mozdulattal bármikor eltávolítható, ha az időjárás igényli. A saját szabadalmaztatású Vortex Killer Systemre építve a Boost 01 rendkívül hatékonyan távolítja el a hőt a kerékpáros fejétől, ezzel segítve a hatékonyságot.

Boost 01 Forrás: Rudy Project
Boost 01
Kép forrása: Rudy Project


MIPS


Az InMold technológia - mely során a kemény polikarbonát héj és a puha EPS habréteg össze van olvasztva - kiemelkedően erőssé teszi a bukósisakok szerkezetét, de fizikai behatások során az agyunkra ható erőket nem tudja teljes mértékben csökkenteni. Ezen feladatra fejlesztették ki a MIPS rendszert, mely 2017-ben két Rudy Project modellben is elérhető lesz!

A MIPS technológia, a nem közvetlen a fejtetőnkre érkező erők hatására az agyunkra ható erőket redukálja, és ezzel nagyban hozzájárul egy esetleges agysérülés elkerüléséhez. A megoldás révén, a fizikai behatás során, a sisak héjszerkezete egy extra rétegen minimálisan el tud fordulni fejünkön, mely mozgás energiaelnyeléssel jár.

A MIPS technológiával 2017-ben a RUSH és a RACEMASTER modellek érhetők el.

 

 

Hirdetés