Superior 2016

(x) - Támogatott tartalom
2016/03/10
Tekerj élsportolóknak tervezett kerékpárokon.

2016-ra jelentősen fejlődött és tovább is bővült a Superior modellkínálata, amit Búr Zsolt cyclocross magyar bajnok mutat be Nektek, aki nem mellesleg Superior X-Road paripa nyergén hozta el a címet.

 

A Superior széles termékpalettáján a fő hangsúly a versenyzésre termett, csúcstechnológiát képviselő kerékpárokon van, amiket az első Cross-Country Olimpiai Bajnok Bart Brentjens által alapított SUPERIOR BRENTJENS MTB Racing Team profi versenyzői tesztelnek a végleges forgalomba kerülés előtt. A sikeres prototípus-tesztek után jöhet a laboratóriumi stressz-teszt, majd a sorozatgyártás, így

akik Superior bringával tekernek, ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, mint az élvonalbeli versenyzők.

  

Ultrakönnyű csúcsmonti

Superior \'16 Team Issue 29-es MTB

A merevfarú Superior Team váz az egyik legkönnyebb, sorozatban gyártott MTB váz nagy kerekekhez. A karbon XP vázakhoz képest azokon a részeken, ahol kevésbé fontos a merevség, lefaragtak az anyagból, így jelentős súlycsökkenést értek el. A vázgeometria ezzel együtt megegyezik az XP vázak geometriájával, de a kozmetikázásnak köszönhetően, mindössze 990 gramm a Team váz súlya. 

 

SUPERIOR \'16 TEAM ISSUE 29-ES MTB KERÉKPÁR Forrás: Bike Logistics
SUPERIOR '16 TEAM ISSUE 29-ES MTB KERÉKPÁR
Kép forrása: Bike Logistics

 

A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a középrész merevségére, ami jelentősen javítja a hajtáshatékonyságot.

A Superior kínálatában a high-end MTB modellek csak 29"-es kerékméretben készülnek, mert tesztjeik alapján ez a kerékméret a leghatékonyabb és legnépszerűbb a versenyzői körökben.

 

Komfortos fully kisebb kerékkel is

Superior \'16 XF 919 FS 29-es MTB kerékpár

Az összteleszkópos Superior XF viszont elérhető 27,5"-es kerékméretben is. A váz és a forgáspontok tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a rugóstagog a lehető legalacsonyabb nyomáson lehessen használni, ami a komfort növelését hozza magával.

 

SUPERIOR \'16 XF 949 FS 29-ES MTB KERÉKPÁR Forrás: Bike Logistics
SUPERIOR '16 XF 949 FS 29-ES MTB KERÉKPÁR
Kép forrása: Bike Logistics

 

Az idei évben a pehelysúlyú Alu X6 Ultralite alu csövekből készülnek a vázak, amik hátulja az átütő tengely miatt merevebb lett.

 

Éljenek a nők

Superior \'16 Modo 807 27,5-es MTB kerékpár

A kifejezetten hölgyek számára készült vázgeometria 27,5" és 29" kerékméretben is kaphatóak a belépő kategóriás MTB kerékpárok között Modo fantázianévvel, számos különböző felszereltségben.

 

SUPERIOR \'16 MODO 829 29-ES MTB KERÉKPÁR Forrás: Bike Logistics
SUPERIOR '16 MODO 829 29-ES MTB KERÉKPÁR
Kép forrása: Bike Logistics

 

Országút, karbon, tárcsafék

Superior \'16 Road Team Issue országúti kerékpár

2016-ban a Superior országúti karbon csúcsmodelljei is kaphatóak tárcsafékes változatban, de a hagyományos féket kedvelőkről sem feledkeztek meg a high-end tervezők. A karbonvázas, tárcsafékes modelleket átütő tengellyel szerelik, ami által azok merevebbek és jobban irányíthatóak lettek. Az elektromosság hívei Di2 felszereltséget is kérhetnek maguknak.

 

SUPERIOR \'16 ROAD TEAM ISSUE ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR Forrás: Bike Logistics
SUPERIOR '16 ROAD TEAM ISSUE ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
Kép forrása: Bike Logistics

 

Gravel Bike, jó, ha megjegyzed

Superior \'16 X-Road Team Issue országúti kerékpár

Külön örömhír, hogy a se nem országúti, se nem cyclocross Gravel-Bike kategóriában is domborít a Superior, X-Road néven. A vázgeometria megtervezésébe rengeteg munkaórát öltek a tervezők, ám többek között ez is hozzájárult ezévi bajnoki címemhez, hiszen a 2016-os Cyclocross Nemzeti Bajnokságot egy Superior X-Road nyergében nyertem meg.

 

SUPERIOR \'16 X-ROAD TEAM ELITE ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR Forrás: Baros Bálint
SUPERIOR '16 X-ROAD TEAM ELITE ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
Kép forrása: Baros Bálint

Búr Zsolt cyclocross magyar bajnok

 

A középrész merevsége kifejezetten jóra sikerült és a homlokcső szöge, valamint az átütő tengelyes villa miatt kiemelkedő irányíthatósága van, amit a rövid láncvilla miatti fordulékonysággal is megspékeltek. Kizárólag tárcsafékes változatban lesz kapható.

 

A Superior nem más, mint a világ legkeményebb pályáin tesztelt technológia, amit a Superior versenyzők eredményei is igazolnak.