SQlab nyereg teszt

SQlab nyereg teszt

Kakuk András
Kakuk András
2015/04/21
Sejhaj, kaszakő, nekünk az SQlab kő...
Hirdetés

A Green Serpentine Kft-től 611-es SQlab MTB nyergeket kaptunk tesztelésre. A varázslatos erejű nyergeket élőben a Eurobike-on láttuk először. A teszthétvégénkre 2 db nyerget vittünk el amiket 3 rájder próbált ki.

 

KisDzsoni férfiasságára gyógyír
Bár a megfelelő SQlab nyereg kiválasztás legfontosabb része a valagméret meghatározás (lásd itt), erre a tesztnyergek esetében nem volt mód kipróbálni. Úgy néz ki, átlag méretű lehet a sejhajom, mert a 13-as nyereg kényelmesre sikeredett. Az SQlab nyereg ülőfelületén két pukli van, az ülőgumóink erre fekszenek fel. Úgy hajtottam a nyeregben, hogy a nyereg szinte csak itt találkozott a hátsó felemmel így esély sem volt rá, hogy elnyomja a vérereket és idegeket. Gyakran szenvedek akár kisebb tekerések után is férfiasságom zsibbadtságától, amire az SQlab gyógyír. Az elasztomer betét mozgása számomra nem volt különösen érezhető ellenben a kolléga alatt szabad szemmel is jól megfigyelhető.

Elsőre, e rövid teszt alatt engem meggyőzött.

Az ülőgumó a lényeg

Dr. Markus Knöringer magyarázata: A gátat érő tatósan nagy nyomás nem annyira fájdalmat, mint inkább zsibbadást és érzéketlenséget okoz az adott területen. Ezt a tünetet azonban ugyanúgy komolyan kell venni, még ha úgy is fogalmazunk, hogy „nem érzünk semmit", hiszen a fájdalomhoz hasonlóan ez is a testünk önvédelmének egyik vészjelzése. Ha az
ülőgumón nyomást érzékel, bár ez eleinte – amíg meg nem szokja – kellemetlen lehet, ez mégis annak a jele, hogy megfelelő a nyereg.

Dr. Markus Knöringer magyarázata

 

SQlab Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
SQlab
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Paraferee számára maga a megváltó
Általában szkeptikusan állok minden olyan marketing szöveghez, mely olyan csodát ígér, amit szemmel nem látok. Egy éles próba könnyedén meggyőz, de legtöbbször nincs erre mód. Szerencsére az SQlab nyergét – miután a Eurobike szakmai kiállításon mindent-a-szemnek-semmit-a-fenéknek felkiáltással felcsigáztak minket - a Mozgásvilág megateszt hétvégéjén végre ki is próbálhattam.

Számomra általában a folyamatos, több napos tekeréseket a második naptól szúró, zsibbasztó érzések keserítik meg. Sokszor előfordult már, hogy az ötvenedik, hatvanadik kilométernél már alig éreztem a farpofám, és tisztában voltam vele, hogy kicsit ki kellene állni a nyeregből, de ha megteszem, csillagokat fogok látni… Valami hasonló zajlott le például a tavalyi megateszt során is, de nem úgy idén!

Ez az elasztomeres dolog működik! A pedálozás során a nyereg kiszélesedő része folyamatosan csavarodik a combunk mozgását követve, és ezáltal sokkal kisebb nyomást generál a farpofáinkra. Persze a komforthoz az is kell, hogy a fenekünknek megfelelő méretű nyerget válasszuk ki (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz).

Ha szeretsz több napos túrákra elmenni, vagy hosszú tekerések során átélted a csillagokkal járó kínt, próbáld ki az SQlab nyergét te is!

A tied mekkora?

A nyereg orra közvetlen kapcsolatban áll a férfi genitáliákkal, így természetesen ez a méret is nagy szerepet játszik a megfelelő nyereg kiválasztásában.Azon férfiak számára, akiknek itt valamivel nagyobb helyre van szükségük, az SQlab szintezett nyereg kiváló megoldás. A nyereg orra alacsonyabban van, így nagyobb a szabad tér!

Dr. Markus Knöringer magyarázata

SQlab Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
SQlab
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

BringaBanda Zsoltnak hiányzott a mérés
Az SQlab nyergek lelke, hogy egy mérés után kifejezetten a hozzánk passzoló nyereggel róhatjuk a km-eket. Ezen felül még súlyunknak megfelelően a nyereg csillapítását is lehet finomhangolni kis betétekkel. Ezzel megelőzhetjük az akár évekig tartó keresgélést, próbálgatást. Sajnos a tesztünket nem előzte meg mérés, így az én esetemben nem passzolt a nyereg, de azért sikerült olyan pozíciót találni, ami kényelmes volt. A többieknél pont bevált a kapott méret, ők ódákat zengtek róla!

Hol kapható?

Az SQlab nyergeket az Alpinbike a Mesterbike és a Pave kerékpárüzletekben keresd!

Hirdetés