Sikeresen zárt az Eleminátor 2. futama Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/04/09
A második futamon 30%-kal több versenyző állt rajthoz, mely növekmény az Eleminátor sorozat jövőjét is jelenti.

eBike.hu Eleminátor kupasorozat
Bikefun Eleminátor 2. kupafutam

Végre a szabadban a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezhettük meg a második Eleminátor futamot.
Bár az időjárás minden pozitív jóslat ellenére kezdetben próbálta nehezíteni a körülményeket és a technikai rész feladatainak eszközeit igen csúszóssá tette, de mire kezdődtek az Eleminátor futamok már a Nap is előbújt olykor.

2. Eleminátor futam Forrás: (c) Bak Ferenc
2. Eleminátor futam
Kép forrása: (c) Bak Ferenc


30%-kal nőtt a részvételi arány!

A Hungexpon rendezett első futamon 64-en álltak a rajtvonalhoz, most viszont 84 nevezőt regisztráltak a szervezők. A 30%-os növekedés az Eleminátor sorozat jövőjét is jelenti.

 

Következő, egyben záró futam április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon!

Április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon kerül megrendezésre a 3. SHIMANO Eleminator tavaszi záró futam, mely hab a tortán, hiszen óriási szakmai közönség előtt mutathatják meg magukat a fiatalok és idősebbek egyaránt! Itt kerül kiosztásra a csapatoknak szánt 500.000,- ft-os pénzdíj, mely a futamokon szerzett pontok alapján lesz kalkulálva.

Bár még sokan (versenyzők, klubok, szakvezetők) óckodnak az Eleminátor versenyek kipróbálásától, de mi sem bizonyítja jobban e formáció létjogosultságát, mint az, hogy U19-es XCO bajnokunk Buzsáki Virág is elidult a kupában és nagyon jó véleménnyel volt róla!

2. Eleminátor futam Forrás: (c) Bak Ferenc
2. Eleminátor futam
Kép forrása: (c) Bak Ferenc
 

Technikai akadályok és intenzív körök tarkítják a versenyt

Ideális versenyzési forma ez az utánpótlásnak, hiszen míg a verseny első felében komoly technikai akadályokat, feladatokat teljesítenek, addig a második részben az Eleminátor futamokon, kieséses rendszerben több, néhány perces, de intenzív körben küzdenek váll-vállhoz vetve a gyerekek. Nagyon jó, hogy a gyerekek sportolása egész nap biztosított. Míg a technikai feladatok folynak (délelőtt), aki éppen nincs soron, kedvére járhatja az Eleminátor pályát és „kóstolgathatja” a beépített akadályokat… A délutáni futamok alatt aki éppen nem szurkol az ismét gyakorolhat a technikai részen.

2. Eleminátor futam Forrás: (c) Bak Ferenc
2. Eleminátor futam
Kép forrása: (c) Bak FerencElengedhetetlen Búr Zsolt versenyigazgató évtizedes szakmai gyakorlata, a Superior csapat önzetlen hozzáállása, a csapat képzett edzőinek tudása és nagyon fontos a támogatók anyagi, tárgyi hozzájárulása, mely lehetővé teszi az alacsony nevezési díjakat, a magas minőségű szolgáltatásokat és az igényes vendéglátást!

Köszönet illeti:
eBike.hu
Bikefun Kft
Paul Lange Kft (Shimano)
Tatár Pékség Kft
High5
Casco
Prevost Kft
Úttárs Superior MTB Team
K2 Autó Kft
Cillit Hungari Kft
Mozgásvilág.hu
Jarritos üdítőital

 

Találkozunk 04.22-én a Mozgásvilág Tesztnapon a 3. Shimano Eleminator futamon!

2. Eleminátor futam Forrás: (c) Bak Ferenc
2. Eleminátor futam
Kép forrása: (c) Bak FerencBak Ferenc képei a futamról >> ITT! <<

Sós Bendegúz kisfilmje az első futamról >> ITT! <<