Menü

2009.06.02.     Hozzászólás 0

Sártengeri csata - Szilvásvárad Maraton 2009

Az esőáztatta pályán – helyenként 4 fokos hidegben – 39-, 70- és 117 km-t teljesítettek a kerekesek a Bükki Nemzeti Parkban. A magyarok mellett svájci, román és szlovák kerekesek is rajthoz álltak. A szilvásváradi 117 km-es futamot Parti András, a női 70-est Bicskei Anna nyerte.

Sárcsata a Bükkben – Caprine Maraton Szilvásvárad

Az esőáztatta pályán – helyenként 4 fokos hidegben – 39-, 70- és 117 km-t teljesítettek a kerekesek a Bükki Nemzeti Parkban. A magyarok mellett svájci, román és szlovák kerekesek is rajthoz álltak, a szervezők 25 kategóriában hirdettek győztest!

 

Pünkösdvasárnap 1623 nevezővel vette kezdetét a T-Mobile Top Maraton sorozat Szilvásváradon. Tarnai Csaba főszervező a múlt heti sajtótájékoztatón még száraz, gyors pályát emlegetett, ez bizony a hétvégére jelentősen változott. A napközbeni pályainfók szerint volt, amikor még a felvezető motort is tolni kellett a bükki sártengerben; a bánkúti hőmérsékleti jelentések pedig 4-5 fokról számoltak be. Összehasonlításként a 2008-as versenyen Buruczki 4:59:07-es idővel nyerte a 117 kilométert, idén – az időjárási viszonyok miatt – Parti 5:17:29-et teljesített, több mint 18 perccel ment „gyengébbet” a tavalyi győztes idejénél. Buruczki szavaival élve ezúttal „túlélő verseny” volt a résztvevők számára; egykori olimpiai tartalékunk közel háromnegyed órával többet tekert, mint tavaly, ez most a 4. helyre volt elég. A hölgyeknél – a sérüléseiből a közelmúltban felépülő – Módos Gabriella tavaly 3:49:31-et ment, idén Bicskei Anna 4:03:37-et. A 117 km-es hosszútáv szintkülönbsége 3250 m, a 70 km-es középtávé 1760 m, a 39 km-es rövidtávé 750 m volt. 

 

 

- Hálás vagyok a versenyzőknek, hogy a zord időjárás ellenére is szó szerint állták a sarat. Több mint 1600-as rekord számú nevező közül majd’ 1200-an haladtak át a rajtvonalon, közel ezren be is fejezték a versenyt. Sokan voltunk, a csúszós pálya miatt a bringások ilyenkor elővigyázatosabbak, komolyabb baleset nélkül zajlott az idei maratonunk – értékelt Tarnai Csaba főszervező.

 

 

Parti András az olimpia óta először versenyzett Magyarországon. - Idén német csapatban vagyok leigazolva, keveset vagyok itthon. Jó volt végre hosszú idő után ismét hazai közönség előtt nyerni. Fél távnál álltam az élre, onnan kellett megtartanom a vezető pozíciómat. Nagyon hideg volt és nagyon csúszott a pálya. Tervezem a Duna- és a Bükk Maratonon is az indulásomat, utóbbin a bajnoki címemet meg szeretném védeni – nyilatkozta a célban olimpiai 23. helyezettünk. 

 

 

- Igazi kihívás, amikor ennyire saras, vizes, extrém viszonyok között kell versenyezni. Jó volt Magyarországon rajthoz állni, ha tehetem, jövök máskor is! – mondta a román válogatott, olasz csapatban tekerő felnőtt női győztes, Bicskei Anna.

 

 

T-Mobile TOP Maraton sorozat 1. állomás – Caprine Maraton Szilvásvárad, eredmények (1623 nevező, 1190 induló):
Részletes eredmények: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek

Felnőtt férfi (hosszútáv, 117 km)
1. Parti András (SRM Stevens Team, német), ideje 5:17:29,
2. Blazsó Márton (Contact Sport), 5:26:42,
3. Grósz Béla (Bringavilág SK-Bornsport), 5:40:48,
 
Felnőtt nő (középtáv, 70 km) 
1. Bicskei Anna (román), ideje 4:03:37
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 4:20:11
3. Vajda Márta (Merida Maraton Team CST), 4:28:58
 
További felnőtt győztesek: Juhász Zsolt (Cube Csömör), Kiss Marina (Lelkes SE), Fenyvesi Péter (X2S-Kona Team), Sipiczki Csaba.

 

 
 
A T-Mobile TOP Maraton sorozat következő állomása a jubileumi MVM Duna Maraton

 
A T-Mobile TOP Maraton második állomására az MVM Duna Maratonra, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseményét július 4-ére tervezik. A jubileumi, tizedik alkalommal kiírt versenyt 40-, 70- és 100 kilométeres távon rendezik meg, a verseny központja a visegrádi Duna-parton lesz kiépítve.
Bővebb információk: www.dunamaraton.hu 

Olvass többet a témáról: caprine, mountainbike, verseny