Rudy Project Tralyx

Rudy Project Tralyx

Kakuk András
Kakuk András
2016/05/16
Az istennek sem akar bepárásodni...
Hirdetés

"Állok a pirosnál, esőre áll, az esőkabát alatt azért már bepálltam egy kicsit. A szemüvegem tiszta pára, le kell tolnom az orromra, hogy lássam a lámpát."

"Zuhog az eső. 1500 másik társammal a feladáson gondolkozom, ami úgy sem jön össze. Ha már elvezettünk Szilvásváradig akkor letolom a fél távot. Ötven valahány kilométer és kész is. 5 fok, zuhog az eső. A sípályánál a hó is állítólag. Csak nem leszek nyuszi... Felöltöztem rendesen. Esőkabát, impregnált cipő, esőhuzat a sisakon. Felpattintom az „óklimat” aztán csapatom. Mondjuk ha látnék valamit az nem lenne rossz..."

A legjobban szellőző sportszemüveg (napszemüveg)

Ilyen emlékek miatt örültem meg a Rudy Project Tralyx szemüvegnek, ami az olasz gyártó eddig legkönnyebb és legjobban szellőző darabja. Szeretném újraélni az emlékeket, de csak nem sikerül.

A …. életbe, ne hogy már kifogjon rajtam ez a szemüveg.

Csak azért mert fotokromatikus, törhetetlen anyagból van? Mert állítható az orrnyerge, a szárvége?  Azért mert felül, oldalt és alul is szellőzőlyukakkal tervezték? Ezért azt gondolja kibabrálhat velem?

Rudy Project Tralyx sportszemüveg

ImpactX lencse családdal szerelt, egy végtelenségig minimalizált súllyal rendelkező sportszemüveg. Ezt elég nyilvánvalóan a kereten végig körbefutó nyílásokkal és a gondos anyagválasztással érték el. Lencséjének, a törhetelen ImpactX-nek az alapja egy szabadalmaztatott poliuretán optikai polimer-család, az NXT®, mely átlátszó és törhetetlen, és amely eredetileg az “ámerikai” hadsereg számára lett kifejlesztve.
 

Kiállítási darab Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Kiállítási darab
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

Na, nem! Nyomjuk még egy kicsit. Csak megadja magát...

 

Mondjuk, 2 hónapja nálam van a szemüveg és a forgalmazó várja az anyagot. Sietni illene. Nem baj, hagy várjon.

Előbb jól kicselezem ezt a Tralyx-et. Úgyis találtam már rajta egy hibát. A orr fölé elhelyezett logó belelóg a horizontomba. Nem mindig, csak néha. Néha-néha zavar. Mondjuk, már megszoktam. Na jó legyen csak hibácska. Akkor is! Csak van benne valami nagyobb bibi!

Fotokormatikus lencse

Itt van ez a lencse, ugye. Színtelenből sötétedik feketévé. Bringázás közben mindig hordok szemüveget. Erősen allergiás szememnek nem tesz jót, ha telemegy porral és hazafele a budapesti kiskörúton akad belőle elég. Igen szenvedek, ha este már szemüveg nélkül vagyok kénytelen bringázni. Van cserélhető lencsés szemüvegem, amivel azt gondoltam megoldom a problémát. Sikerült is, csak okoztam vele még egyet. A pótlencse nem olcsó, és kell egy színtelen, egy sárga és egy sötét. Aztán persze cserélgetni kell, ami tényleg gyorsan megy, de idő után mégis rettentően zavaró tud lenni és ehhez nem árt, ha mindig nálad van az a bizonyos lencse...

A Tralyx fotokromatikus („színváltós”) ImpactX Black lencséje megszünteti a kettes számú – lencse cserélgetős-problémát is. Ez az a lencse ami jelenleg a legjobban átfogja a fényáteresztés skáláját.74-9 %-ig engedi át a fényt. Azaz legvilágosabb állapotában a lencsét érő fény 74%-a áthatol rajta. Egy teljesen átlátszó lencse 86%-ot enged át. Látható, hogy minimális a különbség. A gyakorlatban mindez annyit tesz, hogy szürkületben tökéletesen használható.

tralyx.JPG Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
tralyx.JPG Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

Gondoltam kifogok rajta és felvettem az autóban is szélvédő mögött. A szélvédő szűri az UV-t, amire az átlag lencse reagál így kinyírja a fotokromatikus tulajdonságát. Rudy-ék azt állítják az övékét nem.

Most akkor óvatosan jegyezném meg, tényleg.

Még, hogy nem párásodik be!

Csak adjanak nekem még pár hónapot, vagy lehet évet is. Én bebizonyítom. Meg kéne tartanom. Csak egy kis időre, pár évre...akkor tuti megadja magát...Egy hibát viszont találtam. Komolyan. Ez a szemüveg annyira kiszolgál, nem tudom, mit akarnak még feltalálni amitől jobb lehet. Kíváncsi vagyok...

Akcióban-árnyas fák között áttetsző a lencse Forrás: Paraferee Mozgásvilág.hu

Akcióban-árnyas fák között áttetsző a lencse
Kép forrása: Paraferee Mozgásvilág.hu

 

Hirdetés