Új területen a MITAS 2017-ben

Új területen a MITAS 2017-ben

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2016/09/12
A Eurobike szakmai kiállításon jártunkkor betértünk a volt orrszarvús, mára már Mitas néven futó cseh gumigyártó standjára is, ahol mégnéztük a jövő évi újdonságaikat – mi több, párat már tesztelünk is!
Hirdetés

Mitas újdonságok 2017-re

A cross-country kategóriában szerzett tudásuk javát alapul véve 2017-re a Mitas belép a cyclo-cross gumik világába is – ráadásul rögtön három vadonat új külsővel!

Cyclo-cross újdonság: X-Field Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Cyclo-cross újdonság: X-Field
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu
 

Az X-Road sűrű mintázata egy gördülékeny, de dózer vagy földúton való használatra is alkalmassá teszi. Az X-Field bütykei már szellősebben helyezkednek el, így igazán terepen érzi otthonosan magát. Végül pedig itt az X-Swamp, mely az igazán saras körülményekre nyújt kellő „tapadást”. Mindhárom gumi sűrűszövésű, akár csak a mountainbike XC-gumik, így sokkal nehezebben kapunk defektet velük.

 

Az országúti kerékpárosok számára eddig száraz és vizes körülményekre alkalmas gumit kínált a Mitas. Az Arrow nevű modell e két kondíció közötti, nedves, átmeneti körülményre kínál ideális tapadást. A szinte teljes felületén slick gumi csak a kanyarodó felületén kapott egy nagyon finom, negatív mintázatot.


Textra védelem aktív Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Textra védelem aktív
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu
 

(T)extra defektvédelem 

Ezen modelleken felül szót érdemel az új Textra defektvédelmi technológia. Ennek lényege, hogy a futófelület és az oldalfal védelme érdekében egy olyan gumiréteg kerül be a köpeny belsőoldalára, mely nagy sűrűségű polimer szálakból épül fel. Az anyag nagyon könnyű – így csak elhanyagolható mértékben növeli gumink súlyát – és rendkívül jól ellenállóvá teszi a gumink szúrásnak és vágásnak. Ennek köszönhetően a 8 napos, az afrikai szavannákon megrendezett Cape Epic mountainbike maratonon (aminek a Mitas a hivatalos gumiszállítója) 40 versenyző közül egy sem kapott defektet!

Hirdetés