Top 5 Eurobike 2016- a második lista

Top 5 Eurobike 2016- a második lista

Kakuk András
Kakuk András
2016/09/05
5 kedvenc termékem az idei Eurobike-ról avagy kezdek megbarátkozni az e-bike-okkal. 
Hirdetés

#1 Riese Müller Delight e-bike

Az e-bike-ok felfedezni akarnak. Legyen szó városról vagy természetről. A Riese&Müller Eurobike-díjas Delight modellje ránézésre is egyedi, ami ötletes fejlesztésekkel és minden igényt kielégítő tartozékfelszereltséggel társul. Az első szembetűnő megoldás a dupla aksi, ami helyből megduplázza az élmény teli kilóméterek számát. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minimum 50 km körüli hatótáv 100-ra ugrik. A Delite nuvinci modell fokozatmentes váltó mellé karbonszíj hajtást is kapott. A strapabíró és designos kiegészítők mint pl. az egész bringa összképét markánsan meghatározó rugózó csomagtartó, vagy a "kulacstartó nélküli" 2 kulacs, alapfelszereltségben hozzájáró Abus Bordo csak növeli birtoklási vágyunkat.

Hív az út- Riese Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

#2 Evoc csípőtáska- hasi-tasi kimaxolva

Esőkabát, energia szelet, csoki, pótbelső, szerszám, kis víz. Ennyi. Ehhez elég sok egy hátizsák. Rendszeresen félig üresen lifeg a hátadon, ami fölösleges és zavaró. 

„Hasi-tasi nem kér pin kódot”

Erre rájött az Evoc is és hála nekik a hagyományos hasi-tasi technikai megoldásokkal bővül. Hátoldala megkapta az Evoc-nál „Air flow conatct”-ra keresztelt szellőzési rendszert, sőt még egy „venti flap” rendszert is. Ennek a lényege, hogy felfele menet az oldalát ki tudod lazítani, hogy még jobban szelőzzön, de lejtmenet előtt egy mozdulattal meg tudod szorítani, hogy a csapatáshoz ismét szorosan simuljon.  Hasi-tasink természetesen tartalmazza a szerszámtartó rekeszeket, de ami számomra az igazi „truváj”, hogy egy, a Hydroflow-val közösen kifejlesztett egyedi méretű, 1,5 literes ivótasakot is. A csutora alaphelyzetben a derekunkon helyezkedik el, de mivel ez gyakran kényelmetlenül messze van ahhoz, hogy menet közben ihassunk, a mágneses csutora adaptert bárhova áthelyezhetjük. Ötletes megoldások, telibe talált igények.

Technikai hasi-tasi az Evoc-tól Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Technikai hasi-tasi az Evoc-tól
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

#3 Focus 13 Kg-os merevfarú e-bike

A súly az isten, legalábbis szerintem, pláne ha az átlagosan 20 Kg feletti e-bike-okról van szó. Ezt kevesen veszik észre és az ebike fejlesztések sem erre az irányban mutatnak. Néhány cég kísérletezik összesen, közülük a Focus csapott oda legjobban az asztalra. Merevfarú,  karbon Raven, teljesen a vázba integrált akkumulátorral,  13 Kg-os összsúllyal. Lényegében hagyományos bringa súly, de e-hajtással. Sajnos Focusék semmilyen technikai specifikációt nem közöltek, pedig kíváncsiak lettünk volna, hogy a rendszer a megszokott vagy valami trükk van benne?

13 kg- ebike a Focustól Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
13 kg- ebike a Focustól
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

#4 rie sel design

Egyediség kimaxolva. Fenék, villa-, lánc- és mindenvédők egyedi , feltűnő és néha kicsit szexista designnal. A matricákon kívül Lightweight Meilenstein karbon kerekeket és egyéb kiegészítőket varázsoltak a srácok teljesen újjá. Akár tetszik akár nem, egy biztos: a szürke, jellegtelen bringák kora lejárt.

Ezzel biztos megnéznek Csoki Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Ezzel biztos megnéznek Csoki
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

#5 Lapierre Overvolt all-mountain e-bike

Uhhh. Amilyen nyomasztó a Bosch fölénye az e-bike-ok piacán, annyira érthetetlen, hogy-hogy nincs vázba integrálható rendszerük. Összesen 2 márka kísérletezik ezzel, mindkettő francia! A Lapierre az Overvolttal értelmet is adott a kinézetnek. Az akkumulátor egy félig nyitott vájatba került a vázon, ami ezáltal sokkal lejjebb mászott így a súlypont is középre került. Felfele az elektromos rásegítés, lefele az OST+ rendszer és a 2.8 inches plusz méretű gumik segítenek. Fenevad!

Megjegyzés: a vájat, mivel az akkumulátort körbeöleli, igen szélesre sikeredett. Kíváncsiak vagyunk nem zavar-e a tekerésben?

Lapierre Overvolt - ötletes akkumulátor elhelyezés Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Lapierre Overvolt - ötletes akkumulátor elhelyezés
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

 Van még fotó! Klikk a képre!

Hirdetés