Monti maraton télen Hír

Mozgásvilág.hu
2011/01/24
A mínusz 10 fokban bringázás nem csak azért extrém, mert fázunk közben...
Hirdetés
Az I. Téli MTB Maraton elnevezés egy picit csalóka, mert idén már többedjére rendezték meg a téli örömbringázást a szlovák Marianka -ban. A sorszám inkább arra utal, hogy a szervezők ezt a jókedvű bringás megmozdulást komolyabb mederbe kívánják terelni. Ez nagyjából sikerült is nekik, bár érződött a profi-amatőr vegyesség.
 
I. Téli MTB Maraton Rétegesen öltözködve...
 
A rajtzónában állva a legtöbben melegítettek, bár a mozdulatok eltérőek voltak. Míg egyesek karlengetéssel és lábhajlítással, mások laposüveg-szájhoz-emeléssel és "energiacigaretta" pöfékeléssel készültek :)
A pályakijelölés teljesen egyértelmű volt (nyilak, szalagok, szervezők mutatták a helyes irányt, a kritikusabb helyeken mentősök álltak quaddal vagy mentőautóval). Hónak nyoma sem volt, a kőkeményre fagyott keréknyomok miatt a pálya néhol olyan volt, mintha vasúti sínek között kéne lavírozni és ezt csak tovább színesítették a jéggé fagyott pocsolyák . A mínuszokban külön öröm volt a "kellemesen meleg" hegyi patakokon átkelés , aminek hála a felfröccsenő víz szépen megfagyasztotta a váltórendszert... hát, volt káromkodás :)
Ezeket amúgy csak azért írtam le, hogy hősiességemet fitogtassam , mert ezektől függetlenül - vagy inkább éppen ezek miatt - szuper volt a verseny. Két komolyabb kapaszkodó és nagyjából ugyanennyi meredek, DH-s szakasz volt, a pálya többi szakasza akár túraútvonalnak is beillene. Hóban lett volna mókázás azon a pár meredek szakaszon :)
 
I. Téli MTB Maraton A fagyott kerékvájat akár a vasúti sín, könnyen megvezeti a kereket...
 
A szervezés majdnem hibátlan volt. A nagy, fűtött sátorban fapadló biztosította, hogy ne kelljen sárban dagonyázni még az alatt az öt perc alatt sem, amíg átvettük a rajtcsomagot. Merthogy a majd' 400 nevező ellenére nem kellett hosszú sorban várni. Köszöntem, bemutatkoztam és már kaptam is a névre szólóan összeállított csomagot ( rajtszám, időmérő chip, izoital, energiacsoki, emlékpóló és egy rakás szlovák nyelvű szórólap, kedvezmény kupon, bringásújság ), mindezt várakozás és felesleges adminisztrálás nélkül.
A "majdnem"-et csak azért tettem oda a szervezéshez, mert volt egy olyan érzésem, mintha nem számoltak volna ennyi nevezővel. Néhány "elvetemült" helyett, rengeteg "elvetemült" indult, ezért egy picit zsúfolt volt a rajt környéke. Az útvonalon volt néhány szakasz, amit nem zártak el a túrázók elől, ezért többször találkoztunk az út szélén kirándulókkal. Nagy százalékban üdvözölték és buzdították a versenyzőket, de előfordult, hogy "Políciát" kiáltoztak felháborodva, mert valószínűleg nem sejtették, hogy egy montiverseny útvonalára tévedtek.
 
I. Téli MTB Maraton avar takarja a terepet, csak hogy még izgalmasabb legyen...
 
Személy szerint sosem foglalkoztam a sokat hangoztatott szlovák-magyar ellentétekkel és ez alkalommal sem tapasztaltam semmilyen negatívumot. Voltak szép számmal Szlovákiában és Magyarországon élő Mádzsárszkák a résztvevők között, de vérző sebek és káromkodások maximum csak egy-egy elvétett bringás manőver miatt születtek.
Júliusban nyári maraton Stompfa -n, ott a helyünk.
 
I. Téli MTB Maraton szétszakadozott a mezőny...
 
A Merida Maraton Team - CST két tagja előkelő helyen végzett ( Cser Gábor 5., Balázs Soma 6.) és talán előrébb is végezhettek volna, ha még a versenyre tartva nem a mi kocsinkat követik és így nem tévednek el velünk együtt az autópályán :)
Két magyar versenyző a Mozgásvilágon nyerte a nevezést, így nekik külön gratulálunk :) Pálmai Zsolt - Hotel Yacht Club KSE - 10. hely ifjabb Kádek László - Mama-Trek - 84. hely
 
Eredménylista:
Fotó, Videó galéria: Klikk ide!
Hirdetés