Magyar ezüstérem az afrikai extrém MTB maratonon Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/03/10
250 km, szélsőséges időjárás, a sivatagtól, a kősivatagon át a mocsáron keresztül a megáradt folyók árteréig...
Hirdetés

– Erdélyi Eszter többnapos versenyeken is dobogón...

Az egyik leglátványosabb MTB maratonnak tartják a Sani2C versenyt, amely az afrikai kontinens különösen látványos részein vezet keresztül 3 napon át. Ezen a versenyen nem a táv, hanem a pálya igazán nehéz, 3 nap alatt kb. 300 km -t kell leküzdeniük a versenyzőknek, de a legkülönbözőbb terepeken. Az idei verseny látványos magyar sikert hozott: Erdélyi Eszter szoros versenyben szerezte meg az ezüstérmet.

 

80565-erdelyi-eszter-mtb.jpg

 

A pálya illetve a szervezés sokak szerint a világon az egyik legjobb, nem véletlen, hogy a versenyre pillanatok alatt elkelnek a nevezési lehetőségek, pedig mind a technikát, mind a versenyzőket igénybe vevő pálya olyan meglepetéseket is tartogat, amire a profik sem tudnak felkészülni. Ez pedig sokakat visszatart.

250 km, szélsőséges időjárás, a sivatagtól, a kősivatagon át a mocsáron keresztül a megáradt folyók árteréig számos felejthetetlen akadályt kell legyőzni a résztvevőknek. Idén a mezőnyben közel 3000 sportoló állt rajthoz.

 

TEAM JEEP, X2S TEAM

 

Eszter így mesélt a versenyről: „..A szervezők hihetelenek… hisz minden egyes helyszínen 750 sátrat kell telepíteni, elegendő ételt kell nyújtani… nem is értem hogy csinálják, hisz minden gond nélkül ment. … a maradék 50km maga volt a mennyország… imádom a technikás utakat… meg is nyertük a szakaszt és sikerült a vezetést átvennünk. 5 perccel vezettünk! ”

 

TEAM JEEP, X2S TEAM

 

Eszter a nyári szezont Európában és Magyarországon versenyezve tölti el, számos MTB versenyen indul, köztük a júniusi Balaton Bike Fesztivál is kiemelt szerepet játszik, ahol a maraton verseny mellett a X2S tereptriatlon versenyen is részt vesz vendégként.

Forrás: terepsport.hu Fotó: TEAM JEEP
Hirdetés