Közeleg év leghosszabb napja

Mozgásvilág.hu
2012/07/11
24 órás kerékpározás, buli és strandolás Zánkán - kinek mi!
Hirdetés

Alig több mint két héttel a 24 órás mountainbike verseny rajtja előtt, melyet július utolsó hétvégéjén, Zánkán rendeznek, még lehet, sőt még érdemes is nevezni és rajthoz állni, ugyanis az év legextrémebb és egyben leghosszabb montis bulija van készülőben!

Miért érdemes eljönni? Mert… …ott lesz mindenki! …nem akarsz lemaradni! …a bringázás után, előtt és közben is fürödhetsz a Balatonban! …gyönyörű pályán, gyönyörű környezetben lesz a verseny! …haverokkal, családdal, barátoddal, barátnőddel, bárkivel részt vehetsz az eseményen!

 

82490-24-r-s2.jpg

 

Miről is van szó pontosan? Arról, hogy 24 óra alatt, vagyis szombat déltől vasárnap délig ki tud több kilométert megtenni. Ezt a kihívást be lehet vállalni egyedül, párban de 6 főből álló csapatokban is, ki-ki mihez érez motivációt magában. Ez utóbbi lehetőségnél a szervezők külön értékelik a profikat és amatőröket, ezzel is arra buzdítva mindenkit, hogy jöjjön el Zánkára.

Pálya A pálya idén is a Zánkai Ifjúsági Tábor területén lesz kitűzve, de nem a Balatontól távoli erdős területen, ahol tavaly volt, hanem közvetlenül a Balaton partján. A 3,8  km hosszú, változatos körpálya nyomvonalát és szintrajzát lejjebb láthatod.  

 

82490-ScreenHunter_01-Jun.-19-16.341.jpg

 

82490-ScreenHunter_02-Jun.-20-17.505.jpg

 

Szabályok
A versenyben 4-6 fõs csapatok, párosok (duo) és egyéni indulók (solo) vehetnek részt, Minden csapatból mindig csak egy versenyzõ lehet a pályán, A csapat tagok egymás között szabadon dönthetnek arról, hogy milyen taktikát választanak, és ki   mennyi idõt tölt a pályán, A versenyen mindenki a saját kerékpárjával indulhat, Váltani úgy lehet, hogy a beérkezõ versenyzõ a számozott csapattrikót vagy chipet átadja csapattársának, aki felveszi azt, és csak ezután haladhat tovább, Váltani csak a box-utcában lehet, Minden csapattagnak minimum 2 órát kell a pályán tartózkodnia, A csapatok egymás között szabadon dönthetik el, hogy mikor és kit váltanak, Minden csapatnak nevet kell kitalálnia! Az a csapat gyõz, amelyik 24 óra alatt a leghosszabb távot (legtöbb kört) teszi meg.
Összefoglaló ez előző évről itt elérhető!  

 

Találkoz(z)unk Zánkán, július végén?!
Hirdetés