Menü

2010.04.26.     Hozzászólás 0

Kolozsvári olimpiai krossz futam

Hegyikerékpár: A kolozsvári olimpiai krossz futamon újabb világranglista-pontokat szerzett a magyar válogatott

Vasárnap a kolozsvári Maros Kupán állt rajthoz az olimpiai kvalifikációban résztvevő hegyikerékpáros válogatottunk. A többfordulós viadal – mely a román mellett a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában C2-esként szerepel – első állomásán hét magyar kerekes végzett világranglista-pontot érő helyen. A nőknél Dósa Eszter első, míg a férfiaknál Parti András második helye jegyzi a legjobb hazai eredményt.

A viadalon a vendéglátó románok és a magyarok mellett szlovák kerekesek álltak rajthoz. A 220 méter szintemelkedésű körből a férfiak hatot, a nők hármat teljesítettek.

 

- A pálya technikás volt, komoly emelkedőt is tartalmazott, igazi, erdei olimpiai krossz futamnak megfelelőt tudtak vendéglátóink kitűzni. Jó időjárási viszonyokmellett tudtunk versenyezni, az olimpiai kvalifikációhoz újabb pontokat tudtunk gyűjteni. A romániai vendéglátók igazi vendégszeretetről tettek tanúbizonyságot. A jó eredményeket sajnos technikai problémák árnyékolták: az olimpikon Parti András mellett Bogár Gábor is defektet kapott, de így is pontszerzőként tudtak célba érni – összegzett Valter Tibor szövetségi kapitány.

 

Közben az angliai világkupán, hétvégén rajthoz álló hölgyek közül Benkó Barbara 37., míg Erdélyi Eszter 49.-ként végzett.

 

Eredmények, elit férfiak:
1. Lami Michal (szlovák, 30 pont),
2. Parti András (magyar válogatott, SRM Stevens, német, 20 pont),
3. Buruczki Szilárd (magyar válogatott, Magellan-Kőbánya TC, 15 pont),
4. Juhász Zsolt (magyar válogatott, Euro One-Cube Pro MTB Team, 12 pont),
5. Bogár Gábor (Euro One-Cube Pro MTB Team, 10 pont),
6. Szatmáry András (Euro One-Cube Pro MTB Team, 8 pont).

Eredmények, elit nők:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE, 30 pont),
2. Módos Gabriella (magyar válogatott, Merida Maraton Team CST, 20 pont).

Olvass többet a témáról: kolozsvár, hegyikerékpár