Juhász győzött, Benkó második a szlovén pontszerzőn Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/29
Ideális idő, száraz pálya várta a kerekeseket déli szomszédjainknál.
Hirdetés
A magyar olimpiai krossz válogatott az Euro One-Cube Team-mel kiegészülve a 6. GP Raven na Koroskem C2-es viadalon vett részt, ahol az olimpiai kvalifikációhoz szükséges további világranglista-pontok gyűjtése volt a cél. A kerekesek jól teljesítettek Szlovéniában, egy férfi arany- és egy női ezüstéremmel zártak, 68 pontot gyűjtöttek – nemzetünk jól áll a kvalifikációban.
Ideális idő, száraz pálya várta a kerekeseket déli szomszédjainknál. A 9 nemzettel felsorakozó férfi mezőny rajtjánál pontjaik alapján Buruczki Szilárd és Juhász Zsolt az első sorból indulhatott, ami a rajt utáni kedvező pozíciót eredményezett. Az U23-as Juhász fantasztikusan versenyezve ért győztesként célba, Buruczki 6. lett. Parti András fertőzése után még nem lehetett ott a versenyen, az orvosok a napokban engedik visszatérését. Benkó Barbara egy héttel ezelőtt Szlovákiában – a jövő évi, dohnany Eb-pályán – C1-es versenyen szerzett győzelme után betegeskedett a hét közepén, majd onnan felállva – és országúti időfutam ob-bronzot is zsebelve – tekert a szlovén dobogó második fokára. Dósa Eszter ezúttal kvótafutó válogatottként debütált, ötödik helye 10 pontot ért.
- A nők számításaim szerint a 10-12., míg a férfiak 20-24. helyen állnak. Az olimpiai részvételhez a nők esetében az első 18-ban, a férfiaknál 24-ben kell lennünk. Úgy érzem, jó a csapat, tudatos munkával, következetes hozzáállással, kellő motivációval megszerezhetjük a kvalifikációt Londonra – mondta Valter Tibor felnőtt szövetségi kapitány.
A magyar olimpiai krossz válogatott egy része a jövő héten Izraelbe utazik, hogy részt vegyen az Európa-bajnokságon. A haifai viadalon Juhász és Benkó mellett Erdélyi Eszterrel (X2S Kona Team) és Kéri Zsófiával (LTV Merida Racing) egészül ki a csapat, melyet Benkó László irányít majd.
A hétvégével kapcsolatos hír még, hogy háromtagú válogatott vesz részt a németországi triál Európa-bajnokságon. Melsungenbe utazik a 26”-os kategória képviselőjeként Hegedűs László és Erdélyi Ádám (mindketten Veres Ördögök SE) valamint a 20”-ok közt rajthoz álló Majoros János (Nyíregyházi VSC). Bővebben:
 
Eredmények: Férfiak: 1. Juhász Zsolt (válogatott, Euro One-Cube Pro MTB Team), ideje 1:47:05 (30 pont), 6. Buruczki Szilárd (válogatott, Magellan-Kőbánya TC), ideje 1:50:17 (8 pont), 13. Bogár Gábor (Euro One-Cube Pro MTB Team) ideje 1:59:12 17. Szatmáry András (Euro One-Cube Pro MTB Team) ideje 2:02:26 20. Csielka Márk (Euro One-Cube Pro MTB Team) 1 kör hátrány.
Nők: 1. Tanja Zakelj (szlovén), ideje 1:34:19 (30 pont), 2. Benkó Barbara (válogatott, Rothaus-Cube), ideje 1:39:50 (20 pont), 5. Dósa Eszter (válogatott, Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 1:52:43 (10 pont).
Hirdetés