Itt a tavasz, hol a bringa? - Megnéztük a II. Bringaexpo-t Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/03/27
Egy éve csalódtunk... kellemesen, ugyanis a PORT.hu Bringaexpo az addig megszokott kiállításokhoz képest jóval magasabb színvonallal rukkolt elő. Az idei kiállításon a színvonal ismét magas jóval nagyobb területen.
Hirdetés

A hétvégén rendezik meg másodszor a PORT.Hu Bringaexpót a Vasúttörténeti Parkban . A tavalyi év nagy sikere után a szervezők idén is kitettek magukért: a kerékpáros szakma szinte minden jelentős résztvevője képviselteti magát, emellett ingyenes szórakoztató programok is várnak a kilátogatókra.

   

Mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a szabadidő- és versenysport ezen formája iránt, feltétlenül érdemes ellátogatni az expóra, akár egész családjával együtt, hiszen a szervezők minden korcsoportnak tartalmas szórakozást kínálnak.

 



 

A tavalyi évhez képest nagy változás, hogy közel kétszer akkora, mintegy 6000 nm-es területen kerülnek kiállításra a termékek.

Találkozhatunk itt a legkisebb apróságoknak való bringákkal éppúgy, mint több millió forintot érő versenykerékpárokkal is – olyanokkal, amelyeket a boltokban nem nagyon láthatunk. Ezeket a gépeket a gyártók nem szívesen viszik ki bármelyik kiállításra sem, az esemény színvonala tehát garantált.

 

 

 

Olyan kiállítók jöttek el az expóra (közel hatvanan), akiknek érdekük és céljuk, hogy minél jobban megismertessék az emberekkel ennek a sportnak a szépségét , így mindent megtesznek, hogy a kilátogatók teljes képet kapjanak a kerékpáros világról és a 2009-es év újdonságairól. Többek között találkozhatunk a Merida, a Shimano , a Mali és a Northwave standjaival – természetesen ez csak ízelítő a hatalmas kínálatból. Nem csak kerékpárokat csodálhatunk meg, hanem a kiegészítők széles választékát is: gyereküléseket, ruházatot, pótalkatrészeket, sisakokat, cipőket. Aki szeret új dolgokat kipróbálni, megteheti ezt például a fotelbringáva l, illetve olyan utazási iroda is képviselteti magát, ami kifejezetten kerékpáros utazásokat kínál.

 



 

A szervezők a család azon részére is gondoltak, akik esetleg nem rajonganak a standok előtt való kerékpárcsodálásért: a legkisebbeknek ugrálóvárral, gumiasztallal, óriási csúszdával , a nagyobbaknak T-Mobile kerékpáros KRESZ-pályával, valamint Bringaexpo tesztpályával (ahol lehetőség nyílik néhány kiállítási darab kipróbálására ) és Extrém Sporthintával kedveskednek. Ez utóbbi egy olyan játék, amiben az ember saját maga által irányíthatja az átforduló hintát, a lábpedál gyorsabb vagy lassabb, előre vagy hátra való tekerésével. A kerékpárral kilátogatóknak ezenfelül ingyenes Shimano szervizkamion áll a rendelkezésükre, ahol szakértők vizsgálják át a bringájukat.



Természetesen minden szórakoztató program ingyenes a látogatók számára!

 

Ezenkívül több olyan érdekesség is helyet kapott a kiállításon, ami miatt a Bringaexpo tökéletes hétvégi kikapcsolódás az egész család számára: veterán kerékpár kiállítás közel 150 nm-nyi területen; naponta háromszor extrém-show fantasztikus trükkökkel és szaltókkal; triál és dirt jump bemutató és verseny; egykerekűs bemutatató és ingyenes kerékpártároló .  A sátorban egy nagy színpadot is felállítottak a szervezők, ahol beszélgetéseket láthatnak az érdeklődők bringás közéleti személyiségekkel és versenyzőkkel.

 

A kiállítás a Magyar Vasúttörténeti Parkban pénteken és vasárnap 10-től 18, míg szombaton 10-től 19 óráig látogatható.

 

Maulik Nikolett - Mozgásvilág.hu
Hirdetés