Bringaexpo, Utazás és Himalája Hír

Tóth Géza - Mozgásvilág.hu
2011/03/08
A Bringaexpoval elindult a tavasz
Hirdetés
Már nagyon vártuk, bár az időjárás nem volt az a kimondott bringabarát. A rendezők idén is gondoltak azokra, akik a zord idő ellenére lábbal hajtott kétkerekűvel érkeztek és a bejáratnál őrzött parkoló várt rájuk.
 
Családi kerékpár Egy bringa az egész családnak :)
 
Hosszú tömött sorokban örvénylett a tömeg a standok között, hosszú percekbe telt, amíg a kiszemelt bringák kézzel fogható közelségbe kerültek. Több mint 50 kiállító hozta el az idei újdonságokat, drótszamarakat, kiegészítőket. Már rögtön a belépés után az első standnál találkoztam a kiállítás egyik legdrágább, és szerintem a legszebb bicajával, egy Scott Scale 899 -el, amit közel 3 milliós árcédulája örök háttérképpé tesz a laptopomon . Népszerűek voltak az elektromos és a fekvőkerékpárok is, magam sem gondoltam volna, hogy ennyire kényelmesek. Derékfájósaknak erősen ajánlott, hisz szinte egy fotelben ülve tekerhetünk.
 
Kerékpártúrára készen Kerékpártúrára készen...
 
Bőszen gyűjtögethettük az ingyen katalógusokat is, nekem is hamar tele lett a válltáskám. Köszi BikeFun, mi lett volna velem nélkületek…:) Egyre több gyártó rukkolt elő az új slágerrel, a 29 colos kerékkel szerelt montikkal . Elsőre kicsit fura látványt nyújtanak, de ha hihetünk a beszámolóknak, sok időt spórolhatunk velük a versenyeken.
 
Gyermekbringa
 
Aki azzal a céllal jött, hogy kiszemeljen egy új sporteszközt magának, annak egyetlen problémát a pénztárcája jelenthetett, hisz aki itt nem talált magának bicajt, az meg sem érdemeli, hogy legyen neki. A nézelődést különböző bemutatók színesítették, ott jártamkor éppen triált láthattunk , érdekes látvány, ahogy majd egy tucat raklap tetejére is játszi könnyedséggel ugrálnak fel és le egyaránt.
 
Lazer bukósisak
 
Hogy egy egész napos elfoglaltságunk legyen, belépőnkkel meglátogathattuk a szomszédos expókat is, így garantált volt a helyszínen ebédelés. A Himalája Expóra belépve rögtön úgy éreztem, hogy ott is vagyok a hegyen. A hely varázsa és a kiállított tárgyak is ezt az érzést erősítették. Ez a rész nagyon „átjött”, már csak egy hűtő mágnes kellett volna , hogy teljes legyen a kép. A legnagyobb érdeklődést kiváltó látványosságok a múlt század közepéből fennmaradt himalájai expedíciók felszerelései , az 1931-32-es Sárga Expedíció egyetlen működőképes Citroën terepjárója és a több napig készülő homokmandala volt. Szintén nagy volt az érdeklődés a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciós csoport fotókiállítása és Erőss Zsolt hegymászó felszerelései iránt is.
 
Himalája Expo
 
Az Utazás Kiállításon nagyon úgy tűnt, hogy nincs itt semmiféle válság. Ha csak a látogatók fele megy el nyaralni, máris jól járnak a szállodák. Feltűnő volt, hogy nagyobb részt hazai kiállítók csábították a látogatókat, a Balaton felvidéktől Észak Magyarországig. Az Utazás kiállításon leginkább a kedvezményes utak voltak kelendőek , s ebből a már hagyományos tavaszi seregszemlén nem volt hiány: akár 30%-kal olcsóbban is lehetett nyaralást foglalni a standokon. A kiállítók elmondása szerint a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb volt az érdeklődés , növekedett az utazásfoglalások száma és azt tapasztalják, hogy a látogatók – a nehezen múló gazdasági válság ellenére is – vágynak utazni és ebben az évben már nem szeretnének lemondani az igazi nyaralásról.
 
Utazás Kiállítás
Hirdetés