Hűsölj és bringázz a föld alatt az Underworld Kupán! Hír

Hűsölj és bringázz a föld alatt az Underworld Kupán! Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/07/31
Készülj: 2018. augusztus 11. Vár a föld alatti kihívás a kőbányai pincerendszerben! Csúszós beton, 19 fok hőmérséklet különbség, sok forduló, magas páratartalom, sötétség-világosság váltakozása..

Úgy tűnik, hogy a kánikula augusztusban is kitart, így aki enyhülésre vágyik, annak a föld alá kell mennie.

 

Versengés a pincerendszerben Forrás: MOFÉM Underworld Kupa
Versengés a pincerendszerben
Kép forrása: MOFÉM Underworld Kupa

 

Megszokottól eltérő helyszín és speciális körülmények

Szerencsére a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő MOFÉM Underworld Kupa kiváló lehetőséget kínál a bringásoknak, hogy a megszokottól eltérő helyszínen és speciális körülmények között versenghessenek!

 

Na ide figyelj, most hatunk a receptoraidra!

Augusztus 11-én, szombaton ismét a kőbányai pincerendszer csábítja némi hűsölésre a mountainbike-osokat, ahol a télen-nyáron állandó, 17 fokos levegő garantált felfrissülést biztosít. Viszont, ami az egyik oldalon jutalom, az a másik oldalról nézve kihívás, hiszen a Merkapt Sportközpontból a kőbányai pincerendszer mélyére vezető pálya 1,6 km-es körén rengeteg impulzus éri a résztvevőket.

 

Versengés a pincerendszerben Forrás: MOFÉM Underworld Kupa
Versengés a pincerendszerben
Kép forrása: MOFÉM Underworld Kupa


A kinti hőség után kellemes a hűs járatokba leszáguldani, azonban onnan visszatérni a napra, már nem annyira jóleső. Ugyanezt elmondhatjuk a fény és a sötét kapcsán is, hiszen a nappali verőfényről kell körönként a pince sötétjébe bevágtatni, majd újra ki. És akkor a csúszós betonról, a sok fordulóról, a magas páratartalomról nem is beszéltünk. Egy szó, mint száz, nem fog unalmasan telni a szombatja annak, aki benevez a MOFÉM Underworld Kupára!

 

5 futam = 5 kategória

A versenyt, a szokásos módon, öt futamban bonyolítjuk le. Az első etap ezúttal is a próbafutamosoké, akik belekóstolhatnak a pinceversenyzés élményébe. Nagyobb tempót és izgalmas csatákat ígér az U19-es korosztály és a női indulók futama, ők 10.20-kor rajtolnak. A délutáni futamokban pedig a felnőtt férfiak, a master 1-es korúak, végül a 40 felettiek mérik össze az erejüket.

A nevezés már zajlik, a részvételi díj 2018. augusztus 8-ig 5000 Ft, míg a helyszínen 7000 Ft.

Versengés a pincerendszerben Forrás: MOFÉM Underworld Kupa
Versengés a pincerendszerben
Kép forrása: MOFÉM Underworld Kupa

 

Nevezz még most kedvezményesen augusztus 8-ig:

A nevezés leadásakor csak várólistára kerül az indulni szándékozó versenyző, a rajtlistára a nevezési díj beérkezése után kerül át mindenki, azaz a nevezés önmagában nem garantál indulási helyet, az csak a nevezési díj megfizetésével fixálható. Fontos információ, hogy az 5. futam (azaz a 40 év felettiek menete) lassan megtelik, itt már tényleg csak néhány szabad hely van!


A versenyről minden információ megtalálható a rendezvény honlapjának kiírás és menüpontjában, ahol a futamok telítettsége is ellenőrizhető, az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban pedig a GYIK menüpont átolvasását ajánljuk.

 

Hirdetés