Menü

2011.05.25.     Hozzászólás 0

(x)

Hiking&Biking szállás-minősítés

Szlovéniában vége a szállodák csillag alapú besorolásának, és itt van helyette a Hiking&Biking rendszere!

A Hiking&Biking röviden egy olyan minősítési rendszer, ami a szállásokat kifejezetten az outdoor sportolási szolgáltatásai alapján rangsorolja, vagyis az alapján, hogy mennyire tudják kiemelni az aktív kikapcsolódásra vágyók igényeit. 

 

81575-bh02.jpg 

 

A Hiking&Biking minősítésű szállásokon biztosan rendelkezésedre állnak kerékpár- és túraút-térképek, túravezetők, kerékpáros felszerelések és szerszámok, de még az energia szeletek és italok tág választéka is! Felár ellenében akár csomagjaink fuvarozását is megszervezhetjük a következő úticélunkhoz. Időnket eltölthetjük a helyszínen szervezett csoportokkal, de érkezhetünk barátokkal, egyénileg, esetleg családosan is legyen szó néhány napról, egy hosszú hétvégéről, vagy egy teljes hétről. Akár túravezetéssel, akár önállóan megyünk is, biztosan minden segítséget megkapunk, hogy jól érezzük magunkat.

 

81575-bh03.jpg

 

Néhány ajánlat ízelítőnek:

HOTEL RIBNO ****
Ribno szálloda egy idillikus falucskában, a Gorenjsko tájegységben fekszik, nem messze a Bledi-tótól. Csodálatos környezete és alpesi jellege miatt sokan keresik fel a vidéket, különösen a természet szerelmesei és sportolók. Bled nyüzsgő kisvárosától a csendes, nyugodt hegyvidéken át minden megtalálható. Akár gyalog, akár kerékpárral akarjuk felfedezni a vidéket, ez a hely tökéletes választás! Ráadásul a kerékpár kölcsönzésért nem is kell fizetnünk, hisz benne van a szállásban! Igényeink szerint 2, 5 vagy akár 7 napos csomagok közül választhatunk.

 

81575-bh04.jpg

 

HOTEL LEK ****
Kranjska Gora közelében erdei övezetben található a Lek szálloda. A vidék 2500 méter felett hegyekkel határolt igazi alpesi táj. A szálló egy hetes ajánlatai főleg gyalogosan túrázóknak szólnak, legyenek olyanok, akik a csúcsokat akarják meghódítani, vagy legyenek olyanok, akik rekreációs céllal, inkább a felüdülést választják. A csomagok vezetett túrákat is tartalmaznak a félpanziós ellátáson és a szálloda kényelmi szolgáltatásain felül.

 

81575-bh05.jpg

 

APARTMAN TELEP
KAMP KOREN KOBARID

Kobarid, vagy régi nevén Caporetto történelmileg jelentős falujában méltán adózhatunk az első világháborúban hősi halált halt 200 000 magyar katona emlékének. Legyen az hosszú hétvége vagy akár 5 nap itt gondoskodnak róla, hogy ne unatkozzunk és minden  egyes nap felfedezzünk valami újat a tájból. Legyen az Tolmini-medence vedregényes tája, a Krn kopár csúcsa vagy katonai temető, ez az út egy időutazással egybekötött sokszínű emlék minden gyalogos túrázó számára. Lehetőség van faházban, lakóautóban esetleg sátorban alvásra.

 

A Hiking&Biking szállásokat és ajánlataikat összefoglaló listához klikk ide!

Olvass többet a témáról: szlovénia