Egy bringa mindenre?

Egy bringa mindenre?

Simon Ádám
Simon Ádám
2018/04/04
Cube, Kross, Merida és Scott mountainbike körkép
Hirdetés

...bár hegyi ösvényekre készültek, komfortjuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően alkalmasak tókerülő kerékpártúrák, csomagos-kirándulások, vagy akár hétköznapi közlekedések teljesítéséhez is.

Miközben a kerékpártípusok egyre inkább szegmentálódnak és a különböző felhasználási igények alapján speciális kategóriákba csoportosulnak (például országúti vonalon a gravel, vagy az aero, illetve mountainbike kategóriában az all-mountain, enduro, xc, stb.), a piacon egy ezzel a tendenciával ellentétes igény is folyamatosan jelen van...

 

Cube, Kross, Merida és Scott mountainbike körkép Forrás: Mozgásvilág
Cube, Kross, Merida és Scott mountainbike körkép
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Egyetlen bringát "minden" felhasználási körülményre

Míg hazai viszonylatban sokan anyagi lehetőségeik miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy egynél több kerékpárjuk legyen, tőlünk nyugatabbra főként a praktikum áll a jelenség hátterében. Az egyre jobb minőségű kerékpárokkal ugyanis azok is belekóstolnának az erdei ösvényeken gurulásba, akik számára amúgy a komfort is kiemelt szempont. Számukra lehetőség a sárhányó, csomagtartó, vagy akár a kitámasztó felszerelése is.

Idei mountainbike körképünkhöz azokat a nagyjából 300ezer forint értékű, 29"-es kerekű, merevfarú, tárcsafékes, minőségi hegyibringákat kerestük, amelyek felszereltsége a belépő-szinthez képest magasabb minőséget képvisel, de kialakításukban alkalmasak a többcélú felhasználásra is. Olyan Cube, Kross, Merida és Scott bringákat mutatunk be, melyek bár hegyi ösvényekre készültek, komfortjuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően alkalmasak tókerülő kerékpártúrák, csomagos-kirándulások, vagy akár hétköznapi közlekedések teljesítéséhez is.

   

 

Cube Attention SL

A "legmindenebbre" jó mindenes monti.

 

Megnézem

 

 

 

Kross Level 6.0

Túramonti hosszútávra.

 

Megnézem

 

 

 

Merida Big.Nine 500

A legmontisabb mindenes.

 

Megnézem

 

 

 

Scott Aspect 910 & 930

Sokoldalú Scott duó.

 

Megnézem

 

 

 

Hirdetés