Cape Epic: túlórázás a bányában Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/03/29
A verseny történetének leghosszabb szakaszán van túl a mezőny.
Hirdetés

Néhányan talán a második szakaszt egy könnyed rápihenésként kezelték a harmadik előtt, ahol is mindenki megfizetett az előző napi „lazsálásért” – áll a verseny hivatalos közleményében. A 143 km-es etap, 3000 m-nyi hegymászással párosult, melyeknek a nagy részét 4 hegyen kellett leküzdeni.

 

82260-Shaun-RoyCape-EpicSPORTZPICS.JPG
82260-Shaun-RoyCape-EpicSPORTZPICS.JPG

Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Stander és Sauser ismét a szakasz győztese! A Team 36One-Songo-Specialized csapatának 5:31:04-es időre volt szüksége a célba érkezéshez. Ehhez azonban ismét sprintbefutóban kellett „javítaniuk”, és a Kevin Evans - David George (360Life) duót legyőzniük, mely sikerült is és 3 mp előnnyel haladtak át a célvonalon. 3. helyre, a javuló formát mutató, Hannes Genze & Andreas Kugler (Multivan Merida Biking) párosa érkezett meg 8:43-mal a győztes mögött. Összetettben, helyezés szempontjából nem történt változás az élen, de mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az élen álló kettős majdnem megduplázta előnyét a második, Huber és Looser (Stöckli Pro) csapatával szemben. Így nagyon úgy tűnik, hogy a verseny lassan eldől. Eközben a 2. és 6. helyen álló csapatok 4 és fél percen belül találhatók, tehát itt még nagy küzdelem lesz a dobogós helyezésekért.

 

82260-Gary-PerkinCape-EpicSPORTZPICS.JPG
82260-Gary-PerkinCape-EpicSPORTZPICS.JPG

Gery Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Minden szakasz megnyerése csodálatos, legyen szó a leghosszabbról, vagy a legrövidebbről” – mondta Sauser. „Megkönnyebbültem, amikor Christoph a vége előtt támadásba lendült, ugyanis ő nem olyan jó a véghajrában. Így tudtam: nekem elég az egyik 360Life-os srácot megelőznöm egy szakasz győzelemhez.” – nyilatkozta a siker után Stander.

 

82260-Nick-MuzikCape-EpicSPORTZPICS.JPG
82260-Nick-MuzikCape-EpicSPORTZPICS.JPG

Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A hölgyeknél Sally Bigham és Esther Süss (Wheels4Life) tovább folytatta a menetelését és 6:26:53 alatt megnyerte sorozatban a 4. napot. A Biogen Britehouse team (Theresa Ralph és Nina Gässler) párosa lett a második 8:47 hátránnyal, míg Karien van Jaarsveld és Jane Nüssli duó (MTN Qhubeka Ladies) 23:50-el a győztesek mögött érkezett a célba. Az összetett versenyben semmi változás nem történt a helyezések szempontjából, míg a különbségek tovább nőttek.

 

82260-Karin-SchermbruckerCape-EpicSP.JPG
82260-Karin-SchermbruckerCape-EpicSP.JPG

Karin Schermbrucker/Cape-Epic/SPORTZPICS

 

A Mozgásvilág csapata is túlélte a 3. szakaszt, noha a 8 órás munkanapot kis túlórával toldották meg, mely 237. helyet ért, mind a szakaszon, mind összetettben. Jöjjön Krisztián beszámolója, aki úgy tűnik, többet küzd a locsogással, mint az elemekkel – döntse el mindenki, melyik a nehezebb!

"A szörnyeteg legyőzve, avagy egy nehéz nap éjszakája
Ma a verseny történetének hivatalosan a leghosszabb szakasza volt. A 146 km közel 3000m szintkülönbséggel magáért beszel. Ez a szakasz meg a profiknak is 5 órán túl tartott. Nekem és a partneremnek 9 óra.52 percig!

Néhány szó a partneremről, Gedeonról, a fogorvosról, aki dél-afrikai válogatott rögbi játékos volt fiatalabb korában. Kisebb híresség és mindenkit ismer a mezőnyben, vagy csak úgy tesz, de mindenesetre nekem így tűnik. Minden egyes alkalommal a rajtnál az első néhány kilométer „neutral zone”, ahol nem lehet előzni, ekkor úgy beszélget az emberekkel, mintha régi ismerősök volnának. Ha verseny közben utolérünk valakit, akkor Gedeon vele is elkezd beszélgetni, valamint minden egyes útelágazásnál az utat biztosító embereknek megköszöni munkájukat, ez átlagosan 50-100 útelágazás és köszönés szakaszonként! Hogy bírja ezt?!

 

82260-Egy-tt-nyomjuk-.JPG
82260-Egy-tt-nyomjuk-.JPG

 

A mai este, férfiasan bevallva, igazan erős fáradtság uralkodott el rajtam! A mai napon átlendültünk a verseny teljesítendő távolságának felén, de abban biztos vagyok, hogy Dr. Gonosz egészen biztosan tartogat meg számunkra meglepetéseket a hátralévő 4 versenynapban!"

A negyedik szakaszt Caledon körül rendezik. 105 km-en 2600 méternyi szintkülönbség vár a mezőnyre, melyen két nagy hegyet kell majd leküzdeni.

Hirdetés