Cape Epic: 5. szakasz, eső, sár és ismét sprintbefutó Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/03/31
„Eső, sár, hideg és Oroszlán Szonja!” – Szentgyörgyi Krisztián beszámolója az 5. szakaszról
Hirdetés

Az 5. szakasz 119 km-én ismét nem bírtak egymással az éllovasok és sprintbefutó döntött a helyezések sorsáról.

 

82264-ACE12_SR_0410.JPG
82264-ACE12_SR_0410.JPG

Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Burry Stander és Christoph Sauser (Team 36ONE-Songo-Specialized) az esőben is gyorsabban sprintelt, mint a Bulls 2 team kerekesei, Thomas Dietsch és Tim Boehme. A győztes duónak 5:06:45 kellett a diadalhoz, míg a második helyezett csupán 1 mp-cel ért be a sárga trikósok mögött, még szorosabbá téve ezzel az összetettben a versenyt a dobogóért. Harmadik helyen Hannes Genze és Andreas Kugler (Multivan Merida Biking) 5:07:49-cel ért célba. Az összetettben a Stander-Sauser páros továbbra is magabiztosan vezet, de mögöttük egyre nagyobb a torlódás. A második helyre feljöttek a Meridások, ugyanis a 360Life-nak nem jött be az esős idő, de ők is mindössze 6 percre vannak a Kugleréktől, az 5. helyen. 3 helyre a Bulls 2 jött fel megelőzve a Topeak Ergon Racing csapatát.

 

 Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP
Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP


Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP

 

A hölgyeknél nem kis meglepetésre Karien van Jaarsveld és Jane Nüssli (MTN Qhubeka) nyerte meg a szakaszt. Másodikként a Biogen Britehouse team kerekesei, Theresa Ralph és Nina Gässler ért be, míg az eddig minden szakaszt megnyerő páros, Sally Bigham és Esther Süss (Wheels4Life) csupán a harmadik helyen érkezett célba. Összetettben nem történt változás, noha Jaarsveld és Nüssli 28 percet lefaragott a hátrányából, még így is több mint egy órás hátránnyal állnak a harmadik helyen.

 

Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP
Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP


Karien van Jaarsveldnek sem volt könnyű (Karin Schermbrucker/Cape Epic/SP)

 

A Mozgásvilág.hu csapata is megküzdött az elemekkel, és 10 és fél órán át tartózkodott a pályán. Jöjjön Szentgyörgyi Krisztián beszámolója:

"Ma rendesen megszenvedett mindenki: esőben, 14 fokban indultunk reggel, és mivel az eső egész éjjel zuhogott, a kerékpáros rémálma vált valóra, a bokáig érő sárral.

Kerékpározni sárban azért nem jó, mert kb. 3 perc után az összes mechanikus alkatrész a kerékpáron használhatatlanná válik, a váltók, a fékek ezek nélkül meg igazan nehéz, vagy lehetetlen jól menni. Mivel az angol nyelvben minden jármű, autó, repülő, hajó, motorkerékpár és kerékpár női nevű, ma a kerékpáromat Oroszlán Szonja művésznőről neveztem el, utólagos engedelmével a művésznőnek, akinek régóta óriási nagy rajongója vagyok!

Szonja ma nagyon kiszámíthatatlan volt. Az első láncdobó csak akkor működött, amikor ő akarta, az meg véletlenszerű volt teljes mértékben. A fékek felváltva nyikorogtak, csikorogtak és egy idő után hisztérikusan sikongattak felváltva egymás után!

De ez még nem volt elég, egy kicsivel a fél táv előtt, az egyik hegytetőn, defektet kaptam a hátsó kerekemben. Persze abban a pillanatban elkezdett esni a jeges eső. Mivel én belső nélküli külsőket használok ragasztófolyadékkal a belsejében, és azonnal beragasztja a lyukat csak pörgetni kell a kereket. Ez nálam ma nem működött, a ragasztófolyadék kifolyt a gumi szélén. A bomba, amivel fel akartam fújni, odafagyott a kezemhez kétszer (ez pontosan olyan, mint a régi szódásüvegek patronja, amikor a CO2 kilő belőle a patron megfagy egy kicsit).

Ezért úgy döntöttem, eltekerek a felnin ez a lyukas külsőn következő frissítő állomásig, ami mint kiderült 17km-re volt! Menet közben kitört két küllőm a hátsó kerékből. A frissítő állomáshoz érve letisztítottam a kerekem és egy belsőt tettem bele, amivel „hazaértem szerencsésen”!

Bátran mondhatom, a sok eső, szél, sár és defekt után, ez egy borzalmas nap volt az Epic-en!"

 

Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS
Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A 6. szakaszon Oak Valley körül kell majd a mezőnynek mennie. 85 km-en 2300 m szintemelkedés és egy nagyobb hegy vár majd rájuk.

Hirdetés