Hírek a Cape Epic-ről Hír

Cape Epic, Mozgásvilág.hu
2012/03/21
Alain Prost megtudta, hogy a Mozgásvilág.hu ott lesz Dél-Afrikában és benevezett ő is!
Hirdetés

A világhírű francia Forma-1 pilóta Alain Prost bejelentette, hogy elindul a Cape Epic-en Sebastien Di Pasqua, vízisíbajnokkal az oldalán. A páros együtt igyekszik majd leküzdeni a 781 km-es távot, melyen 16 300 méternyi szintemelkedés vár a rájuk és az egész mezőnyre.

 

82230-uspg_ferrari_prost_1318221_h.jpg

 

A négyszeres Forma-1 világbajnok mindenidők  3. legtöbb címmel büszkélkedő pilótája. Őt, csak a német Michael Schumacher (7x) és az argentin Juan Manuel Fangio előzi meg az örökranglistán. 1987 és 2001 között Prost tartotta a rekordot a legtöbb Grand Prix győzelmet számláló pilóták között. Schumacher 2001 augusztusában szárnyalta túl a csúcsot a Belga Nagydíjon aratott diadalával. 1999-ben Prostna ítélték a Század Sportdíját motorsport kategóriában. A “Professzor” becenévre hallgató versenyzőt könnyű volt felismerni nyugodt vezetési stílusáról, mellyel az olyan nagyokhoz nőtt fel, mint Jim Clark, vagy Jackie Stewart. Aprólékosan felépített, intellektuális – innen a becenév – versenyzési taktikájáról és precíz beállításairól volt híres a társai körében. Prost a végletekig tudta kímélni az autóját, hogy a végére a lehető legjobb minőségű gumikon száguldhasson egy esetleges győzelem, vagy egy hatalmas hajrá felé (ezt a tehetségét most ismét bizonyíthatja - a szerk.).

 

82230-2012-ACE-Alain-Prost-Sebastian-Di-Pasqua.jpg

Balra Prost, jobbra Di Pasqua

 

Prost párja, Sebastien Di Pasqua 20 éves kora óta száll a tavak felett . 19 évesen Orlandoba költözött és a vízisínek szentelte életét. Egyetlen cél lebegett a szeme előtt: a lehető legjobb vízisíelő akart lenni! Azt hiszem, mondhatjuk, hogy ez sikerült is neki, hiszen kétszeres Európa-csúcstartó, 2006-os vb bronzérmes, többszörös világkupa dobogós, és tizenötszörös nemzeti csúcstartó vált belőle. 10 éven keresztül volt az európai ranglistán top10-ben, és a világranglistán is top 3 volt a legjobb eredménye. Di Pasqua a világ legjobb síelőivel és edzőivel dolgozhatott éveken keresztül, nem is csoda, hogy visszavonulása óta ő is edzősködik.

E két sportoló teljesítménye biztosan lázba hozza majd a nemzetközi sajtót és nagyobb figyelmet irányít Dél-Afrikára a Cape Epic idején, ám mi, a Mozgásvilágnál inkább Szentgyörgyi Krisztiánékra és a Northern Crocodiles/Mozgásvilág.hu csapatára fogunk koncentrálni és eredményükről igyekszünk minél több hírt adni.

Már csak 3 nap a rajtig, reméljük a fiúknak jól sikerülnek az utolsó simítások a viadal előtt és bomba formában kezdenek neki a távnak!

Tovább a Szentgyörgyi Krisztiánnal készült interjúra
Hirdetés