Cape Epic: a második szakasz Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/03/28
Sprintbefutó a férfiaknál, előrelépés a Mozgásvilág.hu csapatának az összetettben!
Hirdetés

A második, 119 km-es szakasz talán egy kicsit könnyebb volt, mint az első, ugyanis „csak” 1650 méter szintkülönbséget kellett a versenyzőknek leküzdeniük.

 

Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS
Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A pálya eleinte festői környezetben szűk, elzárt völgyekben, homokköves sziklás terepen vezetett, mely a geológusok egyik paradicsoma Dél-Afrikában. Majd miután elhagyta a mezőny a Van Loveren bortermő vidékét és dombjait, a hegyek felé vették az irányt a kerekesek, hogy leküzdve egy pár rövid, de meredek emelkedőt, visszaérjenek Robertsonba.

A tegnapi nap érdekesen alakult a verseny szempontjából, ugyanis az eddig domináló Stander-Sauser páros (Team 36ONE-Songo-Specialized) nem tudta megismételni az eddigi két szakaszsikerét és a 3. helyen érkeztek a célba 2 másodperc hátránnyal. Karl Plattnak és Stefan Sahmnak (The Bulls1) hajrában sikerült behúzni a győzelmet 4:21:13-as óraállásnál. Azonos idővel, de másodikként érkezett meg Hannes Genze és Andreas Kugler párosa (Merida Multivan Biking). Az összetettben nagy változás nem történt, a Stander-Sauser duónak továbbra is 9 perc feletti előnye van a második, Huber és Looser (Stöckli Pro) kettőse előtt. Érdekesség, hogy az első hat csapat mindössze 4 másodpercre volt egymástól!

 

 

Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS
Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Élete ötödik szakaszgyőzelmét ünneplő Sahm így nyilatkozott: „Remek napunk volt. Nem is beszéltük meg, mit csinálunk a végén. Olyan volt, mintha telepatikusan megéreztük volna a másik gondolatát. Tökéletesen időzítettünk, és szerencsére a lábaink sem hagytak cserben. Nagyon motiváltak vagyunk, de még hosszú út vár ránk a végéig.

A hölgyek versenyében nem történt változás, és a Sally Bigham, Esther Süss (Wheels4Life) alkotta páros sorozatban a harmadik szakaszgyőzelmét zsebelte be, 4:57:27-es idővel. Karien van Jaarsveld és Jane Nüssli (MTN Qhubeka Ladies) érkezett másodikként a robertsoni célba 0:09:30 hátránnyal, míg Ivonne Kraft és Elisabeth Brandau (botebooksbilliger.de) kettőse állhatott a dobogó harmadik fokára. Az összetettben vezető Bigham-Süss duó tovább növelte előnyét, mely immár 26 perc. A második helyen, noha a tegnapi szakaszon kissé visszaestek, még mindig a Ralph, Gassler alkotta kettős áll, míg a harmadik helyre viszont feljött a 2. szakaszon remeklő Jaarsveld és Jane Nüssli párosa.

 

Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS
Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

Greg Beadle/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A NorthernCrocodiles/Mozgásvilág.hu csapata az első, több mint 8 órás szakasz után „csupán” 6 óra 20 percet töltött a nyeregben, mely a 219. helyhez volt elég, és ezzel a remek szerepléssel feljöttek az összetett 242. helyére, 18 helyet javítva az előző álláshoz képest! Reméljük, a folytatás is hasonlóan szép lesz, és a verseny végéhez közeledve egyre jobb formában lesznek a fiúk!

Szentgyörgyi Krisztián beszámolója a második szakaszról:
"Pihenőnap, avagy ,,haladni csak nagytányéron lehet!

Ma pihenőszakasz volt az Epic-en, ez 119 km és 1650 m emelkedő megmászását jelentette.
A kicsit hosszabb hullámvasút szakaszon nem kellett leszállni tolni a kerekpárt, így lassan de huszárosan feltekertünk mindenhova.

Egész nap az járt a fejemben, amit Sós Jenő bácsi mondott nekem annak idején, (aki még többnapos országúti versenyek hosszabb szakaszaira zsíros, cukrozott szalonnás kenyeret vitt magával), „Édes fiam haladni a kerekpáron csak nagytányéron lehet, a többi csak uvegezés!”. Az üvegezésen mi az úttörőtáborban mást értettünk pedig piros nyakkendőmet annak idején többször visszavették rossz magaviselet miatt, de szerintem Jenő bácsi másra gondolt, de ezt a mai napig nem értem. Viszont a nagytányéron rendesen haladtunk a mai szakaszon!

Holnap a „szörnyeteg” szakasz jön, amire egy éve készülök, az a bizonyos „day 3”, 147km 3000 m hegymászással!  Győző barátom biztosított róla, ha nem élem túl  a holnapi szakaszt ne aggódjak, a kerékpárom jó kezekben lesz! Ebből is látszik: ő egy igaz, jó barát."

 

A mez hátulról
A mez hátulról

 

Tehát a 3. szakaszon a mezőny Robertsonból Caledonba megy. A szakasz az eddigi legnehezebb lesz, hiszen 147 km alatt 2900 m szintkülönbséget kell majd legyőzni.

  

Reméljük a legjobbakat és hajrá Mozgásvilág!

Hirdetés