Cape Epic: az előkészületek és a prológ Hír

Szentgyörgyi Krisztián - Mozgásvilág.hu
2012/03/26
"Első előkészület és utolsó edzés a verseny előtt, avagy Győző barátom megmenti a napot!!!"
Hirdetés

A kilencedik Cape Epic egy 27 km hosszú prológgal indult útjára a Fokváros közelében található mountainbike paradicsomból, a meerendali szőlőbirtokról.

 

82249-Prol-g-2.jpg

Fotó: Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

 

46 ország 1200 izgatott versenyzője vágott neki a távnak a dél-afrikai napsütésben. 6:45-től folyamatosan, egymás után indultak a csapatok. A prológot elsőként 1 óra 11 perc alatt a 36ONE-SONGO-Specialized csapata teljesítette . A Mozgásvilág.hu 2 óra 9 perccel kategóriája 260. helyén, az összetettben 459.-ként fejezte be az első napot. A nagy figyelemnek örvendő, Alain Prost, Sebastien Di Pasqua duó, 41 perc hátránnyal ért célba a 161. helyen, így jelenleg 16 perces előnnyel állnak Krisztiánék előtt.

 

82249-Alain-Prost-k-rajtja.jpg

Fotó: Karin Schermbrucker/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Következzen Szentgyörgyi Krisztián beszámolója az utolsó simításokról a verseny előtt:

"A verseny előkészületei. Mivel én Pretoriában, a fővárosban lakom ott találkoztam gyermekkori barátommal Horváth Győzővel, akivel annak idején együtt vízilabdáztunk. Ő fog segíteni nekem minden egyes szakasz előtt és után. A legtöbb versenyző a szervezők által biztosított sátrakban alszik majd, de én egy bérelt lakókocsiban fogok aludni, amit Győző barátom fog egyik helyszínről a másikra vezetni.

A verseny előtt, avagy Győző barátom megmenti a napot!!! A regisztrációnk után, úgy döntettem, hogy utolsó edzésre, pihenés képpen egy órás laza pörgetésre indulok pajtásommal, Fokváros Bloubergstrand részén, ahol a lakókocsinkat hagytuk. Aki járatos a kite surf sportban az tudja, hogy ez a világ egyik legkedveltebb kite surf pontja, mivel ezen a részén a Földnek csendesebb napokon 20-30, kellemetlenebbeken pedig 50-70 km/órás orkán erejű szél fúj állandó jelleggel!

 

82249-Prol-g-szerepentin.jpg

Fotó: Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A kicsit szelesebb, verőfényes napsütéses délutánon elindultunk a tengerpart menti úton a kerekpárunkkal, ami igazan jól esően kezdődött. Kellemesen alacsony pulzusszámmal laza pörgetéssel szakítottunk a gyönyörű partmenti hullámvasút jellegű úton északi irányban. 35 perc körül, úgy döntöttünk, hogy ideje visszafordulnunk. Ekkor jött a fekete leves: orkán nagyságú szél az arcunkba. Elindultunk visszafele, ahogy a kerékpárosok mondják hosszúra nyúló nyakkal tekertünk egymás mögött. Ekkor döbbentem rá, hogy túlvállaltuk magunkat egy kicsit. Győző barátom igazi hős módjára végig élen maradt, ne öld meg magad a verseny előtti felkiáltással. Végül szerencsésen hazaérkeztünk az egy órás pörgetésünkből, ami pontosan 1 óra 47 percre sikeredett!"

 

82249-Prol-g.jpg

Fotó: Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

 

Az első etapon Robertson körül kell majd 115 km-t teljesíteni 2350 méternyi szintemelkedéssel. Reméljük, hamarosan ismét kapunk élménybeszámolót a helyszínről!

 

Lead kép: SPORTPICS
Hirdetés