Cape Epic első szakasz: másodszorra is elsők és 9 perc előnnyel vezetnek Hír

Szentgyörgyi Krisztián - Mozgásvilág.hu
2012/03/27
Stander és Sauser ismét győzött a prológ után az első szakaszon is.
Hirdetés

A rövid prológ után ismét a 36ONE-Songo-Specialized két kerekese volt a leggyorsabb. Tegnap 115 km-t kellett a mezőnynek teljesítenie Robertson körül. A győztes duó alig több mint négy és fél óra alatt érkezett a célba.

 

82250-Shaun-RoyCape-EpicSPORTZPICS.JPG

Fotó: Shaun Roy/Cap Epic/SPORTZPICS - A győztes duó

 

Burry Stander és Christoph Sauser párosa esélyt sem hagyott a riválisoknak és 5 perces előnnyel érkeztek a célba, ezzel tovább növelték előnyüket a versenyben. Jelenleg 5:45.17-tel állnak az élen, míg a második helyen Urs Huber és Konny Looser (Stöckli Pro Team) követik őket 5:54.40-nel. A dobogó második fokáért nagyobb küzdelem zajlik, ugyanis mindössze 27 mp-cel üldözik a második helyezetteket a Bulls 2 Team kerekesei, Tim Böhme és Thomas Dietsch . A nap egyik legnagyobb előrelépése a Merida Multivan csapatához fűzödik, akik a 10. helyről 5 helyet javítottak, de így is nőtt, már 14 perc a hátrányuk a sárga trikót viselő Specialized csapatával szemben.

 

82250-Emelked-337-n.JPG

Krisztián egy emelkedőn

 

A hölgyeknél Sally Bigham és Esther Süss (Wheels4Life) szintén behúzta a második napot, akár az elsőt. Nekik 5:20.04,3 (összetett idő 6:49.31,6) kellett a 115 km leküzdéséhez. Második helyen a Theresa Ralph , Nina Gässler (Biogen Britehouse) kettőse követi őket, akik közel hét és fél perccel voltak lassabbak az első szakasz során, így hátrányuk közel 10 percesre duzzadt a vezető duóval szemben. Ivonne Kraft és Elisabeth Brandau (botebooksbilliger.de) állhattak a dobogó legalsó fokára, de ők már jócskán leszakadtak az elejétől, ugyanis az összetettben majdnem 32 perces lemaradásuk van.

 

82250-Gary-PerkinCape-EpicSPORTZPICS.JPG

Fotó: Gary Perkin/Cape Epic/SPORTZPICS

 

A győztes páros brit versenyzője, Sally Bigham így nyilatkozott : „ Egy hosszú szakaszon vagyunk túl, sok meredek emelkedővel. Igazából tetszett a pálya és nem is szenvedtem sokat. Sok problémánk sem akadt a verseny közben, ami bíztató. Erősnek érzem magam, holnapra ugyanezt tervezzük megismételni. ”. Társa, Esther Süss kicsit óvatosabban fogalmazott és reméli, hogy sikerül kipihenniük magukat a a második szakaszra, amikor is 119 km lesz a teljesítendő táv.

 

82250-_J2T8697.JPG

Fotó: Karin Schermbrucker/Cape Epic/SPORTZPICS - Esther Suss az első szakaszon

 

A Northern Crocodiles/Mozgásvilág.hu csapata is befejezte a tegnapi etapot a férfiak versenyében 261. helyen. A fiúknak hosszú napjuk volt, ugyanis 3:52-es hátránnyal érkeztek célba. Összetettben a 260. helyet foglalják el. Reméljük, a mai, hosszabb szakaszt is sikerrel teljesítik. Az ex-autóversenyző és vízisíző, Prost és Pasqua párosa 26 perccel előzte meg Szentgyörgyi Krisztiánékat , mellyel az összetett verseny 158. helyén tanyáznak.

Szentgyörgyi Krisztián beszámolója a verseny első napjáról: "Elkezdődött, 7.30 kor elindultunk az ismeretlennek! A kellemesen hűvös reggelen a festői tájból látni semmit sem lehetett a bringások által felvert homok miatt. Ma véglegesen megismertem kerekpárom legkisebb tányérját a hajtókaromon. Ez egy magyar embernek otthoni környezetben nem nagyon fontos, ezt még a Bükk maratonon sem használtam. Idáig úgy tudtam, ott is vannak emelkedők, de rá kellett jönnöm, sajnos nincsenek. Itt, Afrikában valahogy a hegyek meredekebbek, hosszabbak, ami egyáltalán nem baj, ha csak tekerni akar az ember.

A mai napi szörnyű emléke: próbálok hős magyar huszár módjára a lovamon felvágtatni az első hegyre, amikor mellettem egy modell kinézetű, ránézésre brazil lány a bringáját tolva elhalad mellettem… Ettől a sokktól a paripám azonnal ledobott magáról, és hegyi séta-futás verseny vette kezdetét, amit a magyar huszár meg is nyert volna ha..., de nem nyert meg. Utólag kiderült, hogy a hölgy egy itteni híresség Miss Meyer, aki a barcelonai olimpián ezüst érmet szerzett Dél-Afrikának az 1500 m-es síkfutásban. "

 

82250-Buk-s-ut-n.jpg

Így néz ki a mez egy szakasz és esés után
Hirdetés