Bükk Maraton új helyszínen! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/06/10
Megújul a Bükk Maraton, költözik a versenyközpont Felsőtárkányba az Egeres-völgybe. Nagy Ádámot, a verseny szervezőjét kérdeztük a részletekről.
Hirdetés
 
80793-felsotarkany_terkep_kis.jpg nagyításhoz klikk a képre!
   
A költözéssel járó változások: Nagyobb terület a parkolásra, zuhanyozási lehetőség a sportpályán, természetközeli kiegészítő programok, nemcsak a verseny résztvevőinek (barlang látogatás, tanösvények megtekintése, lovaglási lehetőség, csónakázás, falmászás, nyársalás, grillezés).
- A rövid táv csökken 37 km-re, de a szintkülönbség nagyobb lesz, kicsit keményebb, de továbbra is teljesíthető. - A közép táv 57 km-re változik, a nyomvonal fele távnál áthalad Felsőtárkány on, így a szurkolók többet látnak a versenyből. A faluban lévő frissítőállomáson a csapatoknak lehetőségük lesz a versenyzőik saját frissítésére. - A hosszú táv csökken 93 km-re, szeretnénk ha többen választanák ezt a távot is. Az évek folyamán folyamatosan csökkent az indulószám ezen a távon, talán ez kicsit változtat ezen a tendencián. A hosszú táv először 65 km-nél érinti Tárkányt, így itt is lehetőség adódik a frissítésre és a szurkolásra is.
 
Nagy Ádámot, a verseny szervezőjét kérdeztük a részletekről:
Mit "tud" a helyszín? Mitől lesz tökéletes a Bükk Maraton megszervezéséhez? A helyszín átkerül Felsőtárkány ba, közvetlenül a korábbi verseny nyomvonala mellé. Időnként meg kell újulnia minden eseménynek, ennek a része lett a változtatás.
 
Felsőtárkány
 
A rajt-cél terület "zöld mezős" beruházás, tehát meglehetősen sok teendő lesz rajta, de nyilván a korábbi helyhez képest lehetőség lesz beruházásra, ami lehetővé teszi és alkalmasabbá a versenyzők kiszolgálását. Ez nyilván az első évben korlátozott lehetőségeket biztosít (anyagi természetű okok miatt), de hosszabb távon javulni fog mindenben az esemény kiszolgálása és lebonyolítása. A hatósági engedélyeket az új nyomvonalhoz éppen ma kaptam meg, ami felgyorsítja a közeledő jubileumi Sintesi Bike Bükk Maraton kivitelezését.
 
Láttam a weben a munkálatokat az Egeres völgyben . Ez a völgy lesz a versenyközpont? Hol helyezkedik ez el a falun belül? Igen ez a völgy a versenyközpont. A falu Bükk felé eső részén helyezkedik el (Egertől távolabbi területen, a helyi kisvasút mellett). Közvetlenül a Bükk mellett van, a kiegészítő programokban szeretnénk a természetközeli programokra helyezni a hangsúlyt (barlang látogatás, tanösvények megtekintése, nyársaló és bográcsoló helyek kialakítása, piknik hangulat megteremtése).
Tereprendezés
 
Van egy tó is arrafelé. Fürdeni lehet benne? A tóban nem lehetséges a fürdés, de próbáljuk a csónakázás lehetőséget a verseny előtti napokra megteremteni.

 
Van-e elegendő szállás a faluban , ha nincs mely településeket ajánlod ottalvásra? A falu polgármestere szerint van, de lehet hogy nincs mindenkinek hely. Korlátozottan van Camping és egyéb szállás kapacitás: Szállások Felsőtárkányban... A környező falvakban Szarvaskő, Noszvaj és Egerben biztosan lesz hely, de szeretném ha minden szállás elfogyna Felsőtárkányban. Aki biztosra akar menni, kezdje el lefoglalni a helyeket.
 
Még több infó a versenyről: Klikk ide!
Hirdetés