Montis buli a Bükkben

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/07/08
Csinálj családi és/vagy bulizós hétvégét a Bükk Maratonból
Hirdetés

A Bükkben semmi változás nincs tavaly óta, ugyanaz a gyönyörű, esős időben is jól járható túrautakkal átszőtt hegy, mint eddig is volt.

 

Új táv, új nyomvonalak

A Bükk Maraton hosszú, közép, és rövid távja mellé idén a kezdők számára egy mini futamot is indítanak. Félreértés ne essék, a mini távon is lesznek felfelék és gyors lefelék, de a 16 km táv és a széles földút tökéletes bevezető terep.

A klasszikus távok is megváltozott nyomvonalon haladnak, ami első sorban a első 10-15 km szakaszt érinti. Az első 6-7 km-is igazából semmi extra, széles, vízszintes köves út, aztán szépen fokozatosan emelkedik és emelkedik, mígnem teljesen szétrázza a mezőnyt annyira, hogy mindenki a képességeinek megfelelő mezőnyben találja magát.

 

 

 

 

Családos bulis bringás hétvége

A versenyt megelőző nap a már hagyományos Felsőtárkányi Rétes Nap és a Bükk Maratonosok Éjszakája fedőnév alatt bringahajító verseny, retro futam (20 évnél idősebb bringákkal), büfé, sör, filmvetítés és beszélgetés ágyaz meg a vasárnapi verseny hangulatának.

A Felsőtárkányi tó és a környék bőven tartogat látnivalót a kísérők számára is addig, amíg a család bringás tagja a Bükköt hasítja.

 

Hirdetés