Bükk Maraton beharangozó Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/06/26
Gyere el, ha egy igazi nyári versenyen szeretnéd megmérettetni magad és nem mellesleg rétesimádó is vagy egyben! Ja, és a tombola fődíj egy bringa...
Hirdetés

A versenyről..
A Bükk Maraton főszervezőjével, Nagy Ádámmal beszélgettünk:
"Terveink szerint pálya ugyanaz lesz, mint tavaly, sőt a 
Titán kupa és a terepfutóverseny szintén meg lesz rendezve. Ha az időjárás megkívánja, 2 frissítőt is berakunk a futópályába. Minden esetre medence lesz a versenyközpont területén, ahol fel lehet frissülni a verseny után vagy helyett.

A maratonhoz az időjárásnak megfelelően telepítjük a zuhanyzókat és a kerékpármosókat. Ha esősebb lesz az idő, kb. 6 bringamosó lesz és kb. 2 zuhanyzó. Ha melegebb, akkor pedig fele-fele arányban.

Különlegesség: a tombolán idén egy 1000 euró értékű Corratec bringát sorsolunk ki azok között akik regisztráltak, befejezték a versenyt, és személyesen ott vannak. Részletek: www.nse.hu

 

A nyeremény
A nyeremény

 

A séf tanácsai..
A szilvásváradi verseny tapasztalatai azt mutatják, hogy az előző évekkel ellentétben egyre több az új versenyző. Szilváson ők az összlétszám 35%-t tették ki. Főleg számukra emelném ki hogy, a fizikai felkészülés nem minden, technikai felkészültség is kell. Volt olyan versenyző Szilváson, aki 6 fokban, esőben egy pólóban indult neki a távnak.
Nálunk a Bükk maratonon általában a melegre kell felkészülni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni hogy: több folyadék, víz, izo ital stb... (a frissítőponton lesz izotóniás ital is). Ha valaki nem a verseny megnyerése miatt érkezett, és nem bírja a meleget az nyugodtan pihenjen, regenerálódjon a frissítőpontoknál.

Idén kifejezetten sok a rovar (szúnyog, légy, kullancs) az erdőkben. Erre is készüljetek. Kalcium legyen kéznél, hasznos lehet, ha allergiás tünetek lépnek fel."

Ha már beneveztél az augusztus 4.-én, vasárnap megrendezésre kerülő Bükk maratonra, érdemes a környékre már szombaton ellátogatnod, hiszen a verseny mellett számos szabadidős és kulináris esemény kerül itt megrendezésre.

A programok felsorolásánál rögtön meg kell említenünk a Felsőtárkányi rétesnapokat, amely kihagyhatatlan finomságokkal kecsegtet a faluban és az árnyas tóparton, ráadásul mindkét nap (08.03-04) látogatható. Természetesen családodat se hagyd otthon, mert a helyben készült házi rétesek vásárát kézműves kirakodóvásár, házi termékek vására, kézműves foglalkozások, népdal, néptánc bemutatók, táncház.

 

Felsőtárkány rétesnapok
Felsőtárkány rétesnapok
 

 

A versenyt megelőző napon, augusztus 3.-án a versenyközpontban a következő programok várnak:

10:00 - 19:00 Nevezés, start csomag felvétel
11:00 - 13:00 Terepfutás
14:00 - 15:00 Titán Kupa (U7, U9, U11, U13)
11:00 - 17:00 Kisvonatozás (fakultatív)
19:00 - 21:30 Koncert

A verseny napján, augusztus 4.-én:
7:00-8:30 Rajtszám és chip felvétel
9:00    1. rajt – hosszú táv (91 km)
9:30    2. rajt – közép táv (58 km)
10:00  3. rajt – rövid táv (36 km)
10:10 Természetjáró túra
11:00- célba érkezőknek: tészta-parti
15:30 Eredményhirdetés

 

Nevezési határidő: 2013. augusztus 3., 18 óra
A verseny napján a maraton verseny nevezésére nincs lehetőség!

A Bükki Nemzeti Parkban számtalan vadon élő állattal lehet találkozni túrázás közben, ám reméljük, hogy a verseny ideje alatt sem őzek, szarvasok, vaddisznók, hiúzok, barnamedvék, vadmacskák, szalamandrák, muflonok és farkasok nem fogják keresztezni utunkat. Mindezt reméljük saját és az ő testi épségük érdekében is!

 

Felsőtárkányban kisvasút is üzemel, amely a Bükk-hegységben 5 km-en át hasítja a domboldalakat és völgyeket. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni és pihenni vágyókat. 

Állomások: Egeresvölgy Varróház – Felsőtárkány Fűtőház – Stimecz ház

Árak:
- felnőtt menetjegy: 500 Ft
- diákjegy: 300 Ft
- nyugdíjas jegy: 300 Ft
- súlyos hallás-, látás- és mozgáskorlátozottak, valamint kísérőik menetjegye: 300 Ft
- 6 éves kor alatti gyerekek, ÁÉV, MÁV személyzeti és családtagi igazolvánnyal rendelkezők: ingyenes

 

Forrás: kisvasut.hu
Forrás: kisvasut.hu

 

Látnivalók a közelben

Vöröskő-forrás: A környék nevezetessége a hóolvadást, illetve nagyobb esőzést követő időszakban működő forrás, amelyből szökőkútszerűen akár 1,5 méter magasra is feltör a víz.
- Egres-völgy Varróház mellett vadaspark található
A Varróház turistautak kiindulópontja is
Stimecz-ház mellől indul és ide tér vissza a 1,5 km hosszú, 21 tablót tartalmazó erdei tanösvény
Szikla-forrás vizét tóvá duzzasztották, környéke kedvelt pihenőhely
A vasút területén

Amennyiben a verseny idején 40 fokos kánikulával kell számolni, semmi gond, hiszen számos helyen felfrissülhetsz egy csobbanással!

Strandolási és fürdési lehetőségek a közelben:
-  
- Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő
-

 

Forrás: bukkszekfurdo.hu
Forrás: bukkszekfurdo.hu

 

Ha még nincs nevezésed, de a fentieket olvasva kedvet kaptál a programokhoz és a versenyzéshez, ne habozz, augusztus 3. 18 óráig még jelentkezhetsz a helyszínen! A hangulat garantált!

 

Információ, kapcsolat:
A verseny Facebook oldala
A verseny 

Hirdetés