UTAZÁS élmények a Hungexpo-n Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/02/16
Az idén március 3-6. között tart nyitva a térség legjelentősebb turisztikai vására az UTAZÁS, s azzal együtt a Budapest Boat Show hajókiállítás, a Karaván Szalon, és a Port.hu Bringaexpo.
Hirdetés
Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége India. A földrésznyi ország kultúráját, látványosságainak bőséges kínálatát hiteles tolmácsolásban, művészek, táncosok előadásaiból ismerheti meg a közönség. Az ország idegenforgalmi szakmai küldöttsége magas szinten képviselteti magát, konkrét utazási ajánlatokkal pedig az utazási irodák szolgálnak majd a vásáron.
A belföldi díszvendég Győr, az idei kiemelt téma pedig az egészségturizmus. Külön említést érdemel az UTAZÁS-ra egyenesen Franciaországból érkező Himalája Expo , amely a világ tetején élő népek életéből ad különleges ízelítőt és csupán négy napig látogatható.
 
Himalája Expo: csúcs az élmény!
Magyarország mai határain belül sehol sem kerülhetünk 1015 méter fölé, de vannak népek, amelyeknek mindennapos közelséget jelentenek a hat-nyolcezres csúcsok, és nem ritka, hogy akár négyezer méteres magasságokban élik mindennapjaikat. Ezekről az emberekről is szól a Himalája Expo, ami négy napon át – Magyarországon csak az Utazás 2011 kiállítás keretében - fogadja a közönséget.
A kiállítás emlékezik az 1931-32-es Citroën expedícióra, a Mallory és Irvine hegymászók 1924-ben tett első kísérletére, a Hillary-Norgay páros sikerére és Lhásza kolostorának első női látogatójára is. A különleges bemutató azonban nem csak az emlékekből építkezik. A magashegyi népek mai használati tárgyai, a vallási szokásait megelevenítő imamalmok és szőnyegek, sőt egy buddhista szentély is helyet kap a mintegy ezer négyzetméteres területen.  Kézműves bemutatók is színesítik az eseményt, így eredeti kincsekre bukkanhat a vásározó. Az expón himalájai lakosokkal találkozhatnak és a nyelvi nehézségeket leküzdve beszélgethetnek is velük az érdeklődők, s a tervek szerint ott lesz a magashegyi teherhordók „képviseletében” egy-két jak is. A helyszínen a buddhizmus meditációs gyakorlatának legfontosabb eszköze, homokmandala készül, amely művészeti tevékenység és egyben kultikus üzenet a világnak.  

Port.hu Bringaexpo Ha március, akkor Port.hu Bringaexpo, a Hungexpo B pavilonjában. A csarnok ismét tele lesz bringákkal. A kínálat az előző évekhez képest tovább színesedik, új kiállítók, ezáltal új márkák is csatlakoznak 2011-ben a Bringaexpo egyre népesebb csapatához.
 
További kiálítások: A jövő Győrben épül! Budapest Boat Show Érkezik a Karaván!
 
A kiállítások egy közös belépővel látogathatók , amelyet érdemes az interneten, 20%-os kedvezménnyel előre megváltani, így nem csak olcsóbban juthatnak belépőjegyhez, de a sorban állást is elkerülhetik. A cím ahol a kiállításokról, a programokról és a jegyelővételről részletesen is tájékozódhatnak:
Hirdetés
Hirdetés