Az orrszarvú is lépést tart a trendekkel

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2013/09/17
Szerelés nélkül cserélhető gumibelső és a 27,5" térhódítása
Hirdetés

A Eurobike 2013 kiállítás Rubena standján is kézzel fogható volt a 27.5 méret terjedése. No persze nagyobb figyelmet kapott a nívós díjat bezsebelő fejlesztés.

Egy díj és a Gaadi
A szakkiállítás egyik legnépesebb standja nem egy gyártó termékeit bemutató terület. Idén ráadásul már oly szigor övezte ezen bemutató részleget, hogy akin nem volt press-kártya, nem is fotózhatott… Ez a rész a Eurobike Awards díjazottainak helye.

A neves szakemberekből álló zsűri (Nils Holger Moormann - formatervező, Peter Barzel - Velopress főszerkesztő, Thomas Linthaler - Zweirad Center Stadler GmbH, Christoph Listmann - Bike Magazine, Andrea Reidl - szakújságíró, Dr. Achim Schmidt - Kölni Sportegyetem) elé idén közel 500 terméket terjesztettek elő mountain bike, cross kerékpár, országúti kerékpár, városi kerékpár, különleges kerékpárfejlesztés, e-bike/pedelec, ruházat, és alkatrészek/kiegészítők kategóriákban. Ezekből végül 61 került jelölésre.

 

Gaadi
Gaadi
Kép forrása: Paraferee

Galériához klikk a képre!

 

A díj igen nívós, nagy elismerés, így aki ilyet kap, az büszkén viseli a címet. A Rubena is így tehet, hisz legújabb fejlesztésük, a Gaadi nevet viselő belső is megkapta. A Gaadi-t főleg a pedelec kerékpárokhoz találták ki, melyeken igen nehézkes a hátsó, hajtás-rásegítő motorral szerelt kereket egy defekt esetében kiszerelni. Alapjában is kellemetlen egy lapos kerék kedvenc időtöltésünk közben, de a pedeleceknél sokszor szerszámokat igénylő javítás még inkább az. Itt jön a képbe a Gaadi, melyről már korábban írtunk. Az ötlet méltán nyerte el a Eurobike Awards egyik díját.

 

Újdonságok
Bár új mintázat nem jelent meg a márka kínálatában, volt pár újdonság így is. A 27.5” méret robbanásszerű terjedéséhez a Rubena is hozzájárul. Az általunk is korábban tesztelt Kratos, illetve a Highlander is elérhető lesz ebben a méretben. Ráadásul mindkét mintázat 26-27.5-29 átmérőben is lesz 2.45”-os ballonosságban, extrémebb felhasználási körre.

 

Rubena
Rubena
Kép forrása: Paraferee

Galériához klikk a képre!

 

További újdonság lesz, hogy az eddig csak kis (2.0”) méretben a Charybdis (all mountain), és Defender Speed (slopestyle) gumik elérhetők lesznek 2.25” ballonossággal is.

A fentiek alapján is látható, nem csak a Eurobike-on kapott ingyen sörök miatt egyik kedvenc márkánk a cseh gumigyártó.

 

Rubena
Rubena

Hirdetés