Axa, Basil és Uvex 2016

Axa, Basil és Uvex 2016

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/09/21
A legszebb hangú kerékpáros csengő ,skizofrén bukósisak és formatervezett védelem
Hirdetés

AXA

Az AXA kerékpárlakatok között két különösen említésre méltó darabot is találtunk. Az AXA Toucan a hajtogatós lakatok típusába tartozik és elegáns, modern formában ölt testet. Összecsukott állapotban műanyag tok védi a külső behatásoktól és egyben ezzel a tokkal tudjuk a vázhoz is rögzíteni, a kulacstartó csavarhelyek igénybe vételével. 80 és 120 cm méretben és több színben is elérhető lesz jövőre a partner kerékpárüzletekben.

 

AXA Foldable series
AXA Foldable series

Galériához klikk a képre!

 

A másik újdonság a Foldable széria, ami a láncos lakatok lakatolás közben flexibilitását és a hajtogatós lakatok tárolási előnyeit ötvözi. Sűrűn egymásba fűzött szemek helyett hosszú, a végeken lekerekített és lehegesztett acélrudak vannak egymáshoz rögzítve, megőrizve így a flexibilitást, de jelentősen spórolva a felhasznált anyaggal (és nem reprezentatív kézi mérlegelés alapján a súllyal is), illetve egyszerűbben összehajtható és tárolható használaton kívül. Mindezt különböző színű és megjelenésű neoprén bevonattal, ami egyrészt a vázat védi, másrészt baromi "good looking"-ot is eredményez.

A zárszerkezet kulccsal nyitható, a zárás pedig automatikus reteszeléssel történik.

 

Basil

Ha jövőre a stílusos városi kerékpározáshoz, vagy túrázáshoz keresel kiegészítőket, a Basil termékeket ne hagyd ki. A EuroBike-on a Basil standon nagy hangsúlyt kapott a hölgyek szívét megdobogtató Bohéme és Wanderlust kollekció, ahol a kerékpáros táskától kezdve a nyeregtakarón át a csengettyűig egységes, színes-virágos-madaras-hangulatos dizájn fut végig, megadva a lehetőséget, hogy szépen felöltöztethesd az egész bringádat.

 

csajos-bringa-3-.JPG
csajos-bringa-3-.JPG

Galériához klikk a képre!

 

A letisztult stílust kedvelők elegáns farmer kék, bézs, fehér és piros színű kerékpáros táskák közül válogathatnak a Portland, Urban Fold kollekcióból, a feltűnésmentes csomagszállítás hívei pedig a Go kollekcióból szemezgethetnek.

A piaci bevásárláshoz, áruszállításhoz rengeteg méretű és kialakítású kosár áll rendelkezésre a Bold és Icon kollekcióban. A kosarakat az apró méretűre összecsomagolható bevásárlószatyor és a gumipókként használható színes gumikkal lehet még praktikusabbá tenni és persze a nőies dizájn is fellelhető egyes termékekben.

 

kosar.jpg
kosar.jpg

Galériához klikk a képre!

 

Persze senki ne gondolja, hogy a Basil kerékpáros táskák, kosarak és kiegészítők csupán a hiúságot kielégítő netovábbok. A táskákon fényvisszaverő elemek, igényesen eltakarható rögzítő elemek kerékpáron használathoz és elegáns pántok, szíjak, fogantyúk a kézben vagy vállon cipeléshez.

És egy extra: Felejtsd el a szokásos gagyi csengettyű-hangot. A Basil kerékpáros csengői Big Ben-t megszégyenítő dallammal szólalnak meg...

 

 

Uvex

Jakkyl és Hde - A kettős éned előtérbe kerül

Az enduro kerékpározás egyre népszerűbbé válik, amiről Para ejtett már pár szót a mtb kerékpározás jövője című irodalmi mesterműben. A hagyományos XC montizástól merőben eltérő kerékpározáshoz merőben eltérő felszerelés is dukál. Talán itt lassul le nálunk a nyugat-európai forradalom, már ami egy-egy új típus előretörését jellemzi. Nem jellemző a hazai bringásokra, hogy második kerékpár mellé, specifikusan használható teljesen felszerelést is beszerezzen.

Viszont sokaknak - így nekem is - egyre szimpatikusabb, az emelkedők nyújtotta szenvedéseket kihagyó, helyette egyeneseken és lejtőkön magabiztosan száguldozó „badass”, az adrenalin fűtötte második énünk. Ehhez kellő technikai tudás és megfelelő felszerelés szükséges.

Az Uvex Jakkyl és Hde enduro/xc sisakja nekünk a másodikban segít. Jakkyl a jófiú ami egy már megszokott mtb bukósisak, aki Hde, a másik énje segítségével 10 mp alatt egy teljes (full face) sisakká bővíthető.

 

Uvex Jakkyl és Hde
Uvex Jakkyl és Hde

Galériához klikk a képre!

 

Kevés gyártó árul ilyen portékát a piacon, de azért nem mondhatjuk, hogy nincs. Az Uvex nem első a sorban, de sok mindenben különlegeset alkot.

A külön is kapható Hde üvegszálas anyagból készül, aminek köszönhetően a teljes full face sisak mindössze 630 gramm. Jakkyl pedig kiválóan szolgálja a csúcsra törekvő all-mountain bringást- aki maximális biztonság mellett egyéb tulajdonságokat is elvár. A Jakkyl szellőzése kiváló, sildje állítható. „Google” típusú szemüvegek, az állvédő nélkül is biztosan rászerelhetők.

Más gyártók hasonló termékeitől eltérően még iszonyú dögös is.

Az Uvex Jakkylt és Hde-t egyben és külön is árulja, ami a magyar piac vásárlóerejét tekintve ügyes húzásnak tűnik. Jakkylhez hasonló all-mountain sisakok terjedőben vannak, ami árának köszönhetően is könnyebben eladható. (könnyebben megmagyarázható otthon...) Karira pedig meg lehet írni angyalkának, hogy egy Hde is jól jönne hozzá.

Elkezdtünk kuncsorogni teszt példányért...

 

uvex-szempa-4-.JPG
uvex-szempa-4-.JPG

Galériához klikk a képre!

 

Változtatható sötétségű lencse gombnyomásra

Forradalmi szemüveglencse technológiát mutatott be az UVEX, amit a EuroBike shown rögtön kiemelt, GOLD díjjal jutalmaztak. Míg a fotokromatikus lencsék a fény (azon belül is legtöbb gyártónál az UV sugárzás) változására reagálva fokozatos átmenettel az anyagukban levő pigmentek segítségével váltanak színt (tónust), addig a vadonatúj elektrokromatikus lencse ugyan ezen változást egy e-Tint nevű folyadékkristályos anyag segítségével két állásban (64 illetve 16%) végzi el. A rendszer automata és manuális módban is üzemel – azaz a lencse vagy a fény csökkenésére automatikusan átvált egyik állásból a másikba, vagy magunk egy gomb megnyomásával tudjuk ezt eszközölni. A technológiának még van hova fejlődnie, de érdekes és izgalmas irányt mutat a szemüveglencsék terén.

Hirdetés