Merida vérfrissítés 2016

Merida vérfrissítés 2016

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/09/21
Pehelysúly, retro és elektromosság
Hirdetés

A Merida 2016-ban tovább erősít a csúcskategóriás vonalon, komolyra fordítja a szót kerékpáros kiegészítők terén, retrót villant városi környezetben és színesít a csajos vonalon.

A városi időutazó és a nők

A Merida úgy lép a jövőbe, hogy visszalép a múltba, már ami a dizájnt illeti, ugyanis a Crossway Urban széria retró vázfestését még egy klasszikus Merida homlokcső-emblémával is "old school"-osítja. A külön tervezőbrigád munkájának eredménye egy tetszetős, kifejezetten városi felhasználásra tervezett kerékpár egyenes kormánnyal, tárcsafékkel és felszereltségtől függően változó összetételű váltószettel, férfi- és női vázzal is.

Urban Crossway

Urban Crossway
A Merida kerékpárok hölgy-szekciója, a Juliet nőies, de vagány színekkel domborított a EuroBike kiállításon. Matt fényű kék-, türkiz-, citromsárga- és fehér/pink színek közül lehet válogatni.

juliet-3-.JPG

juliet-3-.JPG

Az eletromos kerékpárok nagyot szóltak

Az e-bike vonal térnyerése évről évre megállíthatatlanul erősebb, egyre több gyártó száll be az elektromos hajtás bizniszbe és ennél is több kerékpármárka rukkol elő ilyen meghajtással bíró modellekkel. A Merida standján idén már dúskálni lehetett a lehetőségekben.

Az elmúlt évek városi rombolójából az S-Pressóból az elektromos jövőben (ami mára már a jelen) megszületett az e-Spresso. A Shimano tavaly debütált Steps rendszerével válik még dinamikusabbá a kerékpáros helyváltoztatás.

Merida e-Spresso
Merida e-Spresso

Szintén a Shimano hajtja meg a terepre szánt Big.Seven, vagyis E-Big.Seven 27,5-es montikat, ami azoknak is lehetővé teszi a terepkerékpározás élményét, akik számára megterhelő a sok emelkedő (amúgy a EuroBike Demo-Day keretében életerős fiatalként sem bántuk, hogy az élvezetes lejtőzés után elektromos rásegítéssel suhanhattunk vissza a domb tetejére...).

A pehelysúlyú világbajnok pedig...

Sosem gyúrtam kisujjra, de egy komplett Merida Scultura SL LTD-t szó szerint fel lehet ezzel a testrésszel is emelni... mindössze 4,5 kg, ezzel a világ legkönnyebb szériában gyártott kerékpárja, amit valóban meg is vehetsz és használhatsz is (és ha így teszel, szívesen lennénk a barátod). A váz (ami összevissza 690 gramm) helyenként mindössze 0,7 mm vastag (vagyis vékony).

scultura-8-.JPG
scultura-8-.JPG
Tavaly ódákat zengtünk a Tune grammániásoknak készült alkatrészeiről, tőlük rendelték a bringába a kerékagyat és a nyerget is, a váltásért a Sram Red felel. Az árát le sem merem írni, sokan autót sem vesznek ennyiért, nemhogy bringát...

Ha szívesen igénybe veszed egy, vagy több erősebb ujjadat az országúti bringád emelgetéséhez, akkor persze úgy is felpattanhatsz egy Scultura nyergébe, hogy nem születtél Richie Richnek.

Márkahűek figyelmébe

Nem újdonság a Merida emblémával ellátott kerékpáros kiegészítő látványa, de ezen a téren jelentős mennyiségi- és (ami még fontosabb) minőségi előrelépés történt. Nagy gondot fordítanak arra, hogy a kiegészítők valóban kiemelkedő funkcióval és minőséggel bírjanak a kulacstartótól kezdve az alkatrészeken és kéziszerszámokon át a pumpákig és ruházati kiegészítőkig. A jelszó: Merida bringára Merida kiegészítőt... vagy valami ilyesmi :)

Merida kiegészítők
Merida kiegészítők
A Merida kerékpárok és kiegészítők teljes palettáját és még temérdek jót megtalálsz itt...
Hirdetés