Tioga, Tacx ínyencségek 2016-ra

(x) - Támogatott tartalom
2015/09/22
Megújult Spyder nyereg, harsányabb megjelenés, smart tréner mindenkinek

Tioga

Az országúti-MTB Spyder Stratum és MTB Spyder Outland nyergek már nem csak fekete-fehérben, de harsány színes kivitelben is megvásárolhatóak lesznek.

Spyder Twintail-2

Megújul a Tioga legnépszerűbb országúti nyerge. A bevált fecskefarkú forma kontúrjait kicsit átrajzolták, de természetesen nem csorbult az eredeti funkciója: a jobb és a bal oldal kis mértékben egymástól függetlenül is elmozdulhat és a középső kivágás gondoskodik arról, hogy ne terheljük a legérzékenyebb testrészeinket tekerés közben. A megújulást a DualTech nyeregszekezet jelenti, amit az Outland és Stratum nyergeknél már eddig is használt a gyártó: egy merev vázra kerül egy kimondottan rugalmas műanyag, ez adja a komfort java részét. Az összes többi Spyder nyereghez hasonlóan nagyon tartós és könnyű: karbon pálcával 120 gramm, üreges is csak cro-moval 190!

 

Tioga Spyder Twintail
Tioga Spyder Twintail

Galériához klikk a képre!

 

Spyder DAZZ MX

Könnyű, alacsony profilú platformpedál, BMXre, dirtre, freeridera, vagy bárkinek, aki szeretne egy könnyű, de tartós alumínium pedált, ami igazán jól fogja a cipőt. 2 siklócsapágyon fordul el, 9/16" edzett bóracél tengelyen, 8 pedáltestbe öntött és 14 cserélhető tüske gondoskodik a biztos pedál-cipő kontaktról. Mindössze 415 g.

 

Spyder DAZZ Lite

Pehelykönnyű ipari műanyag platformpedál. A DAZZ MX kistestvére az új BMX pedáltrendeknek megfelelően ellenálló ipari műanyagból készül, kimondottan alacsony profilú, és szinte súlytalan: 240 gramm! 2 siklócsapágyon fordul el, 9/16" edzett bóracél tengelyen, 12 pedáltestbe öntött tüske kapaszkodik a cipőtalpba.

 

Spyder DAZZ Lite
Spyder DAZZ Lite

Galériához klikk a képre!

 

Fasttrack

Nem új modell, de eddig 650B kerekekre nem volt elérhető. Az új modell 2,1" széles, 570 grammot nyom, kimondottan gyors, száraz pályákra ajánlott.

 

Tacx

NEO Smart

Teljesen új görgőtípussal rukkolt elő a görgők holland specialistája a Tacx. Az ún. Direct Drive fékezésű NEO tengelyére közvetlenül, azaz bármilyen áttétel, tengelykapcsoló nélkül csatlakozik a fékerőért felelős villanymotor. Bár a konkurenseknek voltak már hasonló termékei, de ott egy szíjhajtás vitte át a fékerőt a fékezőegységről a befogott bringa hátsó hajtására, így nem sikerült kihagyni a rendszerből a súrlódást. A NEO viszont tényleg közvetlenül fékez, nincs szíjhajtás, nincs külső gumi, ami egy acél, vagy gél görgőt forgat, nem kell ügyelni a guminyomásra, sem arra, hogy milyen erővel feszül a fékezőegység a külsőnek. Ezáltal

nincs szükség kalibrációra, a rendszer pontos, mint egy svájci óra.

Viszont, mivel a hátsó kereked helyére kerül, egy extra lánckeréksorra szükséged lesz. A görgőn Edco kazettatest van, ami az összes 10/11 sebességes Sram és Shimano sort fogadja, valamint az összes 11-es Campát, illetve néhányat a 10-es Campák közül.

 

Tacx Neo Smart
Tacx Neo Smart

Galériához klikk a képre!

 

A NEO alapvetően egy Smart tréner, almás és droidos appekkel párosítható (ezek ingyenesen letölthetőek), de egy Upgrade Smart kit megvásárlásával már PC-vel is összeköthető, és teljes értékű (mi több, az eddigi legjobb) virtuális valóság tréner válik belőle. 2200 W a max fékereje (60 km/h-nál), ezzel max 25%-os emelkedőt tud szimulálni. Nem csak fékez, VR módban lejtőn fel is gyorsítja a kereket, ha be van dugva a konnektorba. Táplálás nélkül is működik Smart és VR trénerként akár, igaz, így a kereket lejtőn nem pörgeti fel. Sőt, ha nem párosítod semmilyen eszközzel, akkor egy fluid trénerhez hasonlóan működik, a kerékfordulat emelkedésével nő az ellenállása is.

Szóval legyél Smart, vegyél NEO-t, ha a legjobbat akarod magadnak :)

 

Tacx Neo Smart
Tacx Neo Smart

Galériához klikk a képre!

 

Új kategorizálás a Tacxnál - minden Smart

Alig két éve jelent meg az első okos görgő a Tacxnál, tavaly komplett családdá bővült. Ettől a szezontól kezdve pedig az összes elektronikus görgőjük Smart. Nincs többé külön virtuális valóság és Smart kategória. Minden görgő Smart, és az Upgrade kit megvásárlásával bővíthető VR trénerré. Két kivétel van: az IRONMAN Smart és az i-Genius Multiplayer Smart, ezek is gyárilag Smart görgők, de a VR kiegészítők is megtalálhatóak a gyári csomagban, tehát utólag már nem kell rá költened. Ez azoknak jó, akik tudják, hogy a virtuális világban szeretnének edzeni. A Smart verziók pedig azoknak, akik nem érzik szükségét a VR-nek, de ha meggondolnák magukat, bármiklor továbbfejleszthetnek.