A X2S-KONA csapat bemutatkozása a Pilis Kupa nemzetközi MTB versenyen Hír

multisportinfo.hu, 3x2s.hu
2009/04/20
Képes lesz-e az itthon a nagy XC hagyományokkal rendelkező csapatokkal versenybe szállni, a főleg extrém és tereptriatlon versenyeken edződött gárdával, akik az XC versenyek hangulatát, pörgését még nem igazán szokták meg?
Hirdetés

Az év első komoly XCO versenye nagy kihívás elé állította az idén először teljes csapatot kiállító KONA kerékpármárkát : képes lesz-e az itthon a nagy XC hagyományokkal rendelkező csapatokkal versenybe szállni, a főleg extrém és tereptriatlon versenyeken edződött gárdával, akik az XC versenyek hangulatát, pörgését még nem igazán szokták meg? Még akkor is, ha a maguk sportágában jelentős nemzetközi eredményekkel rendelkeznek.

 

A válasz egyértelműen pozitív: a X2S-KONA TEAM nemcsak a legjobbak között állt helyt a versenyen, hanem több kategóriában is a dobogó legmagasabb fokára állhattak versenyzői!

 

Poór Brigitta , aki élete első XC versenyén vett részt megnyerte a kategóriáját, Brogli Réka kategóriájában legfiatalabbként ezüstérmet szerzett, Fenyvesi Péter ugyan harmadik lett, de legjobb magyarként két szlovák válogatott tudta csak megelőzni.

Mester Bálint szombaton még egy terepduatlon kupafutamon szerzett ezüstérme mellett a legnépesebb és nagyon erős kategóriában (férfi középtáv) is az élmezőnyben végzett. Medgyes Gábor, Dezső Sándor, Soós Tamás és Tóth Viktor szintén helyt álltak a saját távjukon – a csapatból senki sem adta fel a versenyt sem technikai, sem egyéb probléma miatt!

 

A pálya és a rendezés méltó volt egy UCI versenyhez , a külföldi versenyzők is kellőképpen nehéznek és technikásnak találták. Igaz egy ilyen nemzetközi verseny a szervezőknek is nagy kihívás, de nem véletlen, hogy ez a pálya évek óta UCI verseny és az sem véletlen, hogy hazánk egyik legeredményesebb versenyzője, Benkó Barbara ezeken a terepeken edződött.

A Pilis-kupa mindemellett nagyszerűen bizonyította, hogy a magyar terepkerékpár sportnak komoly jövője van, akár az egyre népesebb mezőnyt, akár az egyre jobb eredményeket nézzük.

A csapat legtöbb tagja a KONA Kula Supreme kerékpárral érte el a sikereit, FOX teleszkópok és Hayes tárcsafékek segítették őket végig a pályán.

 

A technikai személyzet is remekül végezte a munkáját, Valcsó Anikó (aki a napokban vehette át Nógrád megye kitüntetését a X2S-KONA TEAM tag, 3-szoros „Jó tanuló, jó sportoló” díjazott Fenyvesi Péter edzőjeként), Szalay Péter (aki a csapat technikai és taktikai tanácsadója ebben az évben) valamint a Kona City gárdája, akik a szervízhátteret adták – és természetesen a csapattagok, akik végig segítették a versenyzőket.

 

Eredmények:

Elit U17 Fenyvesi Péter 3. (magyarok között 1.) Elit férfi Hasenfratz Péter 4. Elit férfi (U23 összevont) Soós Tamás 28.

Gyerek U15 Brogli Réka 2. Rövid táv női felnőtt Poór Brigitta 1. Master 1 férfi Medgyes Gábor 6. Master 2 férfi Tóth Viktor 8. Középtáv felnőtt férfi Mester Bálint 15. Rövid táv felnőtt férfi Dezső Sándor 18.
Hirdetés