A Lazer sztori... Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/04/01
A kerékpározás szinte azonos Flandriával. Macskaköves utak, feszes kanyarok és kisvárosok utcái, ahol a versenyek zajlanak - ezek teszik oly nagyszerűvé. Itt, a kerékpározás és a klasszikus versenyek szívében kelnek életre a Lazer fejvédők.

1919 - a Lazer gyár alapítási éve

 

A Lazer gyár 1919-ben, Nivelles-ben, Belgiumban Forrás: www.paul-lange.hu
A Lazer gyár 1919-ben, Nivelles-ben, Belgiumban
Kép forrása: www.paul-lange.hu


1919-ben Henri Van Lerberghe rajt-cél győzelemmel végig egyedül tekerve nyerte meg a Flandriai Körversenyt. Mielőtt begurult volna a velodrómba Gent-ben, még megállt sörözni egyet, sőt a pódiumon állva arra bíztatta a nézőket, hogy nyugodtan menjenek haza, hiszen egy fél nappal a mezőny előtt ért célba. Ugyanebben az évben alapítottuk meg a Lazer céget, s csakúgy, mint anno Henri, mi is az élmezőnyben tekerünk. Innovációinkkal, designunkkal, biztonsági és technológiai fejlesztéseinkkel vezetjük az iparágat. 

 

A Lazer a mai napig együtt fejlődik a kerékpározással

 

A Lazer 1948-ban fejlesztette ki az első kerékpáros sisakját Forrás: www.paul-lange.hu
A Lazer 1948-ban fejlesztette ki az első kerékpáros sisakját
Kép forrása: www.paul-lange.hu


Annak idején, amikor elkezdtünk fejvédőket készíteni, még semmi sem olyan volt, mint manapság. Bőr sapkákat használtak a versenyzők acélvázas kerékpárjaikkal a macskaköves belga utakon. Összehasonlítva a mai jól szellőző, állítható, mégis könnyű és jó megjelenésű fejvédőkkel látszik a hatalmas a különbség. A legelején kezdtük, s együtt fejlődtünk a kerékpározással, hogy olyan kifinomult termékeket alkothassunk, amiket ma viselünk.

 

100 évnyi tapasztalat, szenvedély és elkötelezettség

 

Száz éves évforduló Forrás: www.paul-lange.hu
Száz éves évforduló
Kép forrása: www.paul-lange.hu

Mindig a design, a kényelem és a biztonság tökéletes egyensúlyát keressük a megfelelő technológiával párosítva. Minden terv Belgiumban készül és termékeink világszerte több mint 50 országban érhetőek el. Sosem felejtjük azonban gyökereinket, mind a mai napig a macskaköves vidéki utakon bringázunk és olyan fejlesztésekre törekszünk, amit mi magunk is szívesen használunk. A Lazer maga a szenvedély, a teljesítmény és a kerékpározás öröme.

Láttuk a kerékpározás fejlődését a nulla védelemtől a mai csúcstechnológiás szuperkönnyű termékekig. Egy teljes évszázad tapasztalata kovácsolt bennünket a fejvédő-gyártás, tervezés és fejlesztés mestereivé.

 

A Lazer gyár termékei megkerülhetetlen mérföldkövei az elmúlt 100 évnek

2019-ben a Lazer partnerségre lépett a Team Sunweb csapattal is. Forrás: www.paul-lange.hu
2019-ben a Lazer partnerségre lépett a Team Sunweb csapattal is.
Kép forrása: www.paul-lange.hu

 

2019-ben büszkén vállaltunk partnerséget a Team Sunweb-bel, akik a szélsebes Lazer Bullet 2.0 és Lazer Z1, valamint a csúcs Lazer Viktor időfutam fejvédőinket használják.

2017-ben partneri kapcsolatot kötöttünk a Team Lotto-JumboNL UCI WorldTour csapattal, amely azóta is sikeres, s versenyzőik 2019-ben is segíteni fogják a leggyorsabb országúti fejvédők fejlesztését.

2012-ben dobtuk piacra a Lazer Magneto szemüvegeket. Szárak helyett a Magneto egy pár bivalyerős mágnest használ, ami a fejvédő pántjához rögzíti a szemüveget, így megkímél a zavaróan a fül mögé nyúló szemüvegszáraktól. Tökéletes házasítása a kerékpáros szemüvegnek és fejvédőnek.

2011-ben bemutattuk a szabadalmaztatott Lazer Aeroshell-t, egy innovatív kiegészítőt, ami a meglévő fejvédődre helyezhető, ezzel csökkentve a légellenállást.

1998-ban Tom Boonen büszkén vette fel első Lazer fejvédőjét. Ezt követő izgalmas karrierje során megannyi győzelemben volt része.

1987-ben a Lazer Eddie Merckx-el közösen kifejlesztette az első keményhéjas kerékpáros fejvédőjét.

1948-ban került a piacra a Lazer első kerékpáros fejvédője.

1919-ben alapították meg Belgiumban, Nivelles városában a Lazer céget, ahol bőrből készült motoros kiegészítőket kezdtek gyártani.

 

 

2011 - debütál a légellenállás csökkentő Lazer Aeroshell Forrás: www.paul-lange.hu
2011 - debütál a légellenállás csökkentő Lazer Aeroshell
Kép forrása: www.paul-lange.hu



Te is szeretnél innovatív technológiákkal felvértezett kényelmes, modern és mindig friss dizájnt képviselő Lazer fejvédőt?

 

               Ismerkedj meg a Lazer legújabb kollekciójával!