A hétvégi Crosskovácsin bajnokot avatnak a maratoni hegyikerekesek Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/06/04
Immár 15. alkalommal rendezik meg a Crosskovácsi Mountain Bike Maratont Budapest központjától mintegy 13 kilométerre, Nagykovácsiban , melyen idén a Maraton Magyar Bajnokság l egjobbjai is dobogóra állhatnak.
Hirdetés

15. Crosskovácsi, egyben Hegyikerékpáros Maraton Országos Bajnokság

Mátyus Attila főszervező június 8-án, közel 800 kerekest vár a Tisza kastélyhoz a fél tízes rajtra, mint mondta, a magyarok mellett angolok, németek és franciák részvétele is várható. A hazai olimpiai keret mellett szinte a teljes magyar élvonal maratoni csatája ígérkezik.


A Crosskovácsi viadal a fővárosi közelsége mellett elsősorban kemény, embert- és bringát próbáló pályáiról, valamint a kitűnő szervezéséről ismert, a rendezők ezeknek a hagyományoknak idén is meg kívánnak felelni. A bringások 18 kategóriában mérhetik össze felkészültségüket. A maraton 86 km, a félmaraton távja 60-, míg a kismaratoné 29 kilométer lesz. A gyermekek 6.1 kilométeren mérkőzhetnek. A rajt és a cél területe a már megszokott helyen, a Nagykovácsi Tisza kastély parkjában lesz. Reggel fél tízkor minden korosztály számára egyszerre dördül el a rajtpisztoly. Eredményhirdetés délután fél négykor várható.

S, hogy ki lesz a legjobb? Az elit férfiaknál nehéz az esélylatolgatás. A tavalyi Crosskovácsi bajnoka, Szalay Péter idén is mindenre elszánt. A pekingi olimpiára készülő Parti András, aki egy héttel remek andorrai világkupa-szereplése után bajnoki címvédésre készülve fog rajthoz állni? Vagy a szilvásváradi maratonon jó formáját 117 kilométer után győzelemmel bizonyító olimpiai kerettag Buruczki Szilárd? Netán a maraton dobogók szinte állandó szereplői: Blazsó Márton, Hasenfratz Péter, esetleg Bogár Gábor? Június 8-án délután megkapjuk a választ…


A 15. Crosskovácsi kiemelt támogatói

Bringavilág, Red Bull, Fundango, BikeFun Hungary Kft., Born.

Hirdetés