Varga Tamás új párjával fölénnyel nyerte vasárnapi futamát is Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/03
A vasárnapi futamokkal befejeződött az első idei, jelentős nemzetközi evezősverseny, a Szegeden megrendezett XXVII. Dr. Simády Béla Emlékverseny.
Hirdetés
Az előző napi sikerek után ezúttal is elégedetten nyugtázott Ficsor László szövetségi kapitány.
Az augusztusi, egyetemi vb főpróbájaként jegyzett viadalon – melyen félezer hajóegység versenyzője állt rajthoz – a hazai evezősöket, a jelenlévő szerbek, horvátok, szlovákok és osztrákok alig-alig tudták megszorongatni. Vasárnap 22 számban hirdettek győztest. A válogatottak tekintetében a viadal célja a nyári, nemzetközi versenyeken induló együttesek, csapategységek kialakítása volt. Ez jelentős részben sikerrel járt. Mint Ott Zsuzsanna főtitkár elmondta, az új időmérő informatikai háttér és a rajtgép kitűnően vizsgázott, a mintegy 700 evezős remek, szélcsendes időben teljesíthette a kétezer méteres távot. 
 
- A hajóegységeket döntő többségükben sikerült kialakítani, ebben az igen erős és nagyszámú nemzetközi mezőnyben a serdülőktől a felnőttekig mindenki becsülettel helyt állt. A bajai világ- és Európa-bajnok Varga Tamás mellé új párt ültettem a danubiuszos Rácz Róbert Bence személyében a könnyűsúlyú kétpárevezős hajóba, az egység mindkét napon meggyőző fölénnyel nyerte futamát, bízom benne, hogy a nagy versenyeken is sikert fognak aratni… – értékelt a kapitány, Ficsor László.

Teljes eredménylista:
Hirdetés