Menü

2010.05.03.     Hozzászólás 0

Varga Tamás új párjával fölénnyel nyerte vasárnapi futamát is

A vasárnapi futamokkal befejeződött az első idei, jelentős nemzetközi evezősverseny, a Szegeden megrendezett XXVII. Dr. Simády Béla Emlékverseny.

Az előző napi sikerek után ezúttal is elégedetten nyugtázott Ficsor László szövetségi kapitány.


Az augusztusi, egyetemi vb főpróbájaként jegyzett viadalon – melyen félezer hajóegység versenyzője állt rajthoz – a hazai evezősöket, a jelenlévő szerbek, horvátok, szlovákok és osztrákok alig-alig tudták megszorongatni. Vasárnap 22 számban hirdettek győztest. A válogatottak tekintetében a viadal célja a nyári, nemzetközi versenyeken induló együttesek, csapategységek kialakítása volt. Ez jelentős részben sikerrel járt.
Mint Ott Zsuzsanna főtitkár elmondta, az új időmérő informatikai háttér és a rajtgép kitűnően vizsgázott, a mintegy 700 evezős remek, szélcsendes időben teljesíthette a kétezer méteres távot. 

 

- A hajóegységeket döntő többségükben sikerült kialakítani, ebben az igen erős és nagyszámú nemzetközi mezőnyben a serdülőktől a felnőttekig mindenki becsülettel helyt állt. A bajai világ- és Európa-bajnok Varga Tamás mellé új párt ültettem a danubiuszos Rácz Róbert Bence személyében a könnyűsúlyú kétpárevezős hajóba, az egység mindkét napon meggyőző fölénnyel nyerte futamát, bízom benne, hogy a nagy versenyeken is sikert fognak aratni… – értékelt a kapitány, Ficsor László.

Teljes eredménylista:
http://www.hunrowing.hu/hirek/international-szeged-regatta-second-day-results-szegedi-nemzetkozi-verseny-masodik-napi-eredme

Olvass többet a témáról: evezés