Pénteken elődöntő az evezős vb-n Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/11/04
„Mindenki jól megy, de Galambos Peti egy kicsit jobban”
Hirdetés
Az új-zélandi evezős világbajnokság előfutamát győzelemmel zárta Galambos Péter, akinek legközelebb pénteken szurkolhatunk a döntőbe kerülésért. A könnyűsúlyú egypárevezősök középfutamait illetően sorsoltak a szervezők, kiderült, kikkel húz majd együtt világkupa-győztesünk. A váci, legjobb 12 közé került, éremesélyes fiú edzője, Rapcsák Károly, mint mondja: „mindenki jól megy, de a Peti egy kicsit jobban megy”.
A sorsolás után kiderült, hogy kik lesznek Galambos Péter ellenfelei a középfutam során: amerikai, brit, japán, német és ausztrál sportolókkal kell mérkőznie. A brit Peter Chambers U23-as vb arany- és bronzérmes, a japán Daisaku Takada 2008-ban könnyűsúlyú kétpárevezősben indult az olimpián; a német Jonathan Koch nyolcadik helyezett volt Pekingben, könnyűsúlyú kétpárevezősben, 2007-ben vb-negyedik könnyűsúlyú egypárevezősben.
A másik futamba került a címvédő, új-zélandi favorit, háromszoros világbajnok Duncan Grant, akinek dán, szlovák, olasz, holland, brazil ellenfelei lesznek. A szlovák Lukas Babac idei Eb-harmadik könnyűsúlyú egypárevezősben, 2009-es Eb-negyedik normálsúlyú egypárevezősben, 2008-ban a kontinensviadal ezüstérmese; Babac a vb alkalmával normál egypárevezősben is rajthoz állt, a csütörtöki középfutam után a „D” döntőben folytatja, ahol a 19-24. helyért húz majd szombaton. A holland Jaap Schouten a szám világ- és Európa-bajnoki ezüstérmese; az olasz Marcello Miani Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik; a dán Henrik Stephansen U23-as világbajnok, Európa-bajnoki negyedik helyezett.
Érdekesség, hogy Új-Zélandon nem csak lóversenyre és labdarúgásra lehet fogadni, hanem az evezős vb-re is; például arra, hogy ki nyeri a könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét. Közép-európai idő szerint, csütörtökön kora délután a fogadások állása alapján Galambos megelőzi az új-zélandi Grant-et is.
Hirdetés