Menü

sportág: FUTÁS    táv: 16 km    szintemelkedés: 0 m    szintidő: 1 óra 30 perc     nehézség: Közepes

Újpestről a Városligetbe

Ez az útvonal rejt magában néhány opciót. Tehetsz egy oda-vissza kört (kb 12 km), kiegészítheted az „oda-vissza körödet” egy városligeti kalandozással is (így kb 16 km), vagy lehet futásod egyirányú, és a visszaúthoz a BKV segítségét kéred. Edzettségednek, állóképességednek megfelelően választhatsz a lehetőségek közül.

Orosz Gabriella

 

 

Itiner
Az újpesti Árpád úttól indulunk, a pontos GPS koordináták helyett inkább az út mentén lévő zöldségest emelném ki, amit nem tudsz eltéveszteni. (Zárójelben jegyzem meg, minden hátsó szándék nélkül, hogy itt a futáshoz szükséges banánt, müzli szeletet is be tudod szerezni, ha szükségesnek érzed).

Parkolón keresztül haladunk tovább a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi Kar épülete mellett, majd követve az előttünk álló útvonalat érintjük az Újpesti Erőművet, a BVSC tenisz pályáját, a Rákos- patak egy szakaszát, találkozunk bringásokkal, futókkal... elvégre is a környékbeli sportolók kedvenc futószakaszáról van szó. 

Ha folyamatosan a kerékpárutat követed, nem tévedsz el, és tuti, hogy a Hősök terén lyukadsz ki. A Hősök terén nézz szét, és gondold át, hogy visszafordulsz-e a kiindulási ponthoz, vagy kiegészíted az edzésed és "csapsz egy kört" a Városligetben is. Mindenképp kalkuláld bele, hogy még vissza is kell menned (nem kellene, de megsúgom- soha sem lehet tudni, hogy a 20E jelzésű busz visszavisz-e a kiindulási ponthoz). 

 

Újpestről a Városligetbe ForrĂĄs: Orosz Gabriella Újpestről a Városligetbe ForrĂĄs: Orosz Gabriella Újpestről a Városligetbe ForrĂĄs: Orosz Gabriella

 

A végén mindenképp megjegyezném, hogy az út során nincs lehetőség frissítésre, ha szükségesnek érzed, magadnak kell gondoskodni róla. (Illetve: van egy Schell kút a Dózsa György útnál, a mosdójában jól eshet nyáron egy mosakodás, de a csapból való ivást, nem javaslom, csak végszükség esetén.)

 

Összesítés

A Újpestről a Városligetbe hossza 16 km, az útvonal szintemelkedése 0 méter, szintideje 1 óra 30 perc, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Péntek Szombat Vasárnap Hétfő
°C -1 / 8 3 / 13 7 / 8 2 / 14
mm 0.0 0.8 0.4 0.1
km/h 15.8 24.5 22.0 18.7

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info