Menü

sportág: FUTÁS    táv: 14,5 km    szintemelkedés: 1120 m    szintidő: 3-4 óra     nehézség: Nehéz

Kilátás a Mont Blanc-ra

A 2099 méteres Testa Comagna 360 fokos panorámával

A hegy teteje lapos így megcsodálhatjuk az Alpok óriásait, többek között a Mont Blanc-t. Ez a túra egyirányú, ha pontosan így akarod teljesíteni akkor autós segítséhet kell hívnod vagy sokat caplatni a főút mellett, hogy visszajuss a starthoz. Ellenkező esetben javasolt a csúcsról visszafordulni. 

1. Extrepieraz faluból indul a túránk, ahonnan a 2-es jelzést kell követnünk 

2. Salomon Walzer falun keresztül haladunk (nehogy megtévesszen - 2 ház az egész) ahonnan először a 2-t majd a 2A jelzést követjük. 

3. A 2A bevisz minket Vollon településre, ahol kereszteznünk kell a főutat és a szemközti hegyre kell felkapaszkodnunk

Lagi di Brusson Forrás: Kakuk András- Mozgásvilág.hu

4. Idővel becsatlakozunk az 1-es útba, közben egy kilátó-pont és egy rövid barlangos kitérő (altenatív) után elérjük a Bréan éttermet/menedékházat. A menedékház alatt az úton egy forrást találunk. Érdemes feltölteni a készleteinket vízzel mert több lehetőségünk nem lesz. 

5. Az étteremtől az 1B úton kaptatva érjük el a Testa Comagna csúcsát. 

Mont Blanc Forrás: Kakuk András- Mozgásvilág.hu

Milyen a panoráma? Klikk a képre!

6. A csúcs túloldalán egy erős lejtmenettel érjük el a völgyet ahol az egyik a főút mentén tudunk visszajutni Brussonon keresztül a kiunduló pontunkhoz. 

 

Összesítés

A Kilátás a Mont Blanc-ra hossza 14,5 km, az útvonal szintemelkedése 1120 méter, szintideje 3-4 óra, nehézsége nehéz. Az útvonal Olaszország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!