Gellért-hegyi kilátás Túra

Gellért-hegyi kilátás Túra

Kakuk András
Kakuk András
A Gellért-hegyi kilátás Túra hossza 8 Km. Az útvonal szintemelkedése 350 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Ki ne akarná felfedezni a Gellért-hegyet? Akár futva is. Az Ötpróba Maradj Fitten programnak köszönhetően most a Geogo oldalon az Ötpróba pontokat is gyűjtheted közben! 

Futás a Gellért-hegyen

Indulás a Gesztenyés kertből

A helyszín kicsit távolabb van a Gellért-hegytől, és emiatt a forgalmas Hegyalja út mellett kell kezdenünk/befejeznünk a futást, de így viszont lesz parkolóhelyünk. A Gesztenyés kert mellett, a Budapesti Kongresszusi Központ mögött található parkolóból startolunk. Egy ideig egyszerű a matek, a Hegyalja út mellett elfutunk a Gellért-hegyig. 

Budai vár
A Budai Vár a Hegyalja út felől
Budai vár
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

A Gellért-hegy oldalában

Itt kezdődnek a bajok. Előre szólok, ha pontosan akarod követni a GPS track-et, akkor inkább csak kocogás lesz belőle, ellenben lesz időd gyönyörködni a látnivalókban. 

Segítség: Az útvonal a Gellért-hegy oldalában megkerüli a Citadellát, majd kb. ugyanott jön vissza. Ezért, ha a számtalan keresztbefutó ösvényen véletlenül lefordulsz a GPS által jelzett útvonalról, ne aggódj, menj torony iránt. Eltévedni nem lehet. 

Látnivalók 

Ha te is "átlagos" budapesti lakos vagy - pláne ha nem fővárosi - nagy az esélye, hogy meglepődsz mennyire "vadregényes" szakaszok vannak a Gellért-Hegy oldalában futó ösvényeken. Itt halad pl. a zöld jelzés, az egyetlen Budapest területén futó turistaút, amit rendszeresen keresztezünk. 

Gellért-szobor
Futva a Gellért-szobornáé
Gellért-szobor
Forrás: Partics Péter

Érdemes megállni többször, a panoráma, a Gellért-szobor, a Citadella és ismét a panoráma miatt és ellőni a kötelező szelfiket. 

Az útvonalat az Ötpróba Maradj Fitten mozgalom ajánlotta figyelmünkbe. Válogass a további pályák közül!

Citadella
Citadella
Citadella
Forrás: Partics Péter
Hirdetés