Vár az Ötpróba  Maradj Fitten! a GeoGo-n Hír

Vár az Ötpróba Maradj Fitten! a GeoGo-n Hír

Támogatott tartalom
2020/12/22
Hazánk legnagyobb szabadidősorozata, az Ötpróba-pontgyűjtő programja beköltözött a Geogo oldalára is!

Fuss, túrázz, kerékpározz a Geogo-n elérhető közel 60 pálya valamelyikén, és gyűjtsd az Ötpróba-pontokat az értékes ajándékokért! 

A népszerű Ötpróba Magyarország során évente 120-nál is több eseményen lehet gyűjteni az Ötpróba-pontokat futással, úszással, túrázással, kerékpározással és kajak-kenuval, valamint triatlonnal. Akik ismerik a programot, azok tudják, hogy a különböző sporteseményeken teljesített pontokért cserébe értékes Adidas-sportfelszerelés a jutalom. A túrázás, a kerékpározás és a futás szerelmesei mostantól a Geogo oldalán szereplő Ötpróba – Maradj Fitten! elnevezés alatt futó pályák teljesítésével – havonta maximum 4 virtuális ponttal – is szaporíthatják Ötpróba-pontjaik számát. A december 1-jén indult Ötpróba-Maradj fitten! virtuális pontgyűjtő programról, annak megszületéséről az Ötpróba szabadidősport-sorozat projektvezetőjét, dr. Szélpál Tamást kérdeztük.  

Ötpróba-Maradj fitten!

„Április környékén, amikor leállt a szabadidős sportélet, és teljesen a háttérbe szorultak a nagyobb sportesemények, versenyek, egyre többen kezdtek el a virtuális térben versenyeket hirdetni. Azt vettük észre, hogy miután az Ötpróba kereteiben 2020. májusától lehetővé vált a virtuális teljesítés is, az így gyűjtött pontok száma nagyon megugrott. Úgy döntöttünk, hogy elkezdünk nyitni mi is ebbe az irányba, mert éreztük, hogy ez egy reális igény, az emberek szeretnek kimozdulni, szeretik a kihívásokat, szeretnek a teljesítményükért pontokat gyűjteni. A különböző, nagyobb virtuális rendezvények mellett ötpróbás szervezőtársunk, a Zsámbékfutással már bizonyító Patyi János programja, a Maradj Fitten! is népszerűnek bizonyult a sportolók körében - ez adta az alapötletet a kezdeményezéshez. Az események a vírus második hullámának betörésével felgyorsultak: a Maradj Fitten! program az Ötpróba égisze alá került, így most már Ötpróba-Maradj Fitten! néven érhető el a túra-, futó- és kerékpárútvonalakat magába foglaló GeoGO oldalon. Jelenleg 53 pályánk található ezen a felületen, ezeken lehet az egész ország területén az említett három sportágban Ötpróba-pontokat gyűjteni, de tervezzük mind az útvonalak, mind pedig a teljesíthető sportágak bővítését is a közeljövőben.” 

Ötpróba – Maradj Fitten! pályák

Az Ötpróba – Maradj Fitten! pályákat böngészve látható, hogy az ország legszebb részein – a Mecsektől Szekszárdon és Szegeden át a Balatonig és Debrecenig - kijelölt útvonalakon lehet kalandozni, és pontot gyűjteni, az útvonalak között vannak egészen könnyen teljesíthetők és akár nagyobb kihívások is.

Dr. Szélpál Tamás az útvonalakról elárulta, hogy az összes, Geogo-n elérhető Maradj Fitten! pálya közül cikkünk írásakor a Margitsziget 5 kilométeres útja volt a legnépszerűbb. Mi kedvcsinálóul most nem a szigeti kört, hanem a legújabb pályát, a főváros egyik legszebb arcát mutató Gellért-hegyi kilátások 8,2 kilométeres útvonalát ajánljuk, melyet futva és gyalogosan is lehet teljesíteni.  A hullámvasúthoz hasonlító túra különlegessége, hogy bejárása során lélegzetelállító kilátást nyújt Budapestre, a Budai Várra, a Dunára és a hidakra is. Ajánljuk azoknak, akik nem riadnak vissza egy kis kaptatóval fűszerezett városnézéstől, és azoknak is kellemes edzőprogram lehet, akik a későbbiekben komolyabb hegyre futnának, túráznának.  

Gellért-hegy- SZéchenyi-hegy túra-1 A sziklatemplom a Gellért téren - Forrás: Nyáry Tamás

A Gellért-hegyi kilátások túraleírást itt találod...

Itt pedig az összes Ötpróba – Maradj Fitten! pálya közül válogathatsz...

Ezt kell tenned, ha pontgyűjtő lennél

Ha már amúgy is túrázol, kerékpározol és futsz, miért ne gyűjthetnéd mostantól te is a virtuális pontokat? A GeoGO oldalán akár egyedül, akár kis csoportban is lehetőséged van arra, hogy igazoltan teljesítsd a kijelölt pályákat most, hogy nincs szervezett szabadidős esemény.

A Geogo program használatához nem kell más, csak egy okostelefon.

A GeoGO oldalon egy gyors regisztráció után, valamint az Ötpróba azonosító megadásával kiválaszthatod a leginkább tetsző útvonalat. Ha van Ötpróba azonosítód: Regisztrálj a Geogo oldalán, hogy legyen egy profilod, majd a Profilodon belül az Adatmódosítás menüpontban írd be az Ötpróba azonosítódat

Ha van Geogo regisztrációd, de nincs Ötpróba azonosítód: Regisztrálj az Ötpróba oldalán, majd a kapott Ötpróba azonosító számodat írd be a Geogo oldalán, a Profilodban az Adatmódosítás fül alatt

Ha nincs se Geogo, se Ötpróba regisztrációd: Regisztrálj mindkét oldalon, majd a kapott Ötpróba azonosító számodat írd be a Geogo oldalán, a Profilodban az Adatmódosításfül alatt

Ezt követően indulás előtt ellenőrizd a helymeghatározás állapotát, mert ennek aktiválása nélkül nem indítható el a teljesítés. Ha ez rendben van, a program már mutatja is az aktuális helyzeted, és jelzi, hogy kezdődhet a teljesítés. Pontgyűjtés indul!

Meddig gyűjtögethetsz?

A most futó pontgyűjtő sorozat 2021. május 31-ig tart majd. Másnap, június 1-jén kezdetét veszi és tart egészen a párizsi olimpiáig (tehát 2024 nyaráigí) az új Ötpróba-ciklus.

Ha szeretnél többet tudni az Ötpróba – Maradj Fitten! programról, a pályákról, a részvétel feltételeiről, látogass el az otprobatokioba.hu és a geogo.hu/otproba weboldalra.