Menü

2010.10.21.     Hozzászólás 0

Sportágválasztó

Tegnap hajnalban útra kelt a Bajnokok csapata!

A Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó szervezői közösen indítottak adománygyűjtő futást, amelyet a Sopront is érintő útvonalon teljesít a váltó, és így több magyar településen is keresztül halad.

Bízunk benne, hogy ezáltal még többen csatlakoznak kezdeményezéshez, és segítenek a rászorulókon. Az út során pénzfelajánlásokat is fogadnak bajnokaink a károsultak javára, tárgyi adományokként pedig elsősorban tisztítószereket, tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket várnak.

 

Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman), és Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus) a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főhadiszállásán találkozott reggel 6 órakor. Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus) és Horváth Csaba (olimpiai és világbajnok kenus) Budaörsön csatlakozott hozzájuk, a csapat a Citroen Hungáriától kapott autókkal indult el Bécs felé, hogy a délelőtt folyamán megkezdje a jótékonysági futást.

 

Győrben csatlakozott a csapathoz Horváthné Döme Erika aki gyúróként tart a fiúkkal a három nap során. Erika megtisztelőnek tartja, hogy részt vehet a nem mindennapi jótékonysági futáson, ragaszkodott hozzá, hogy nem fogad el pénzt a szolgálataiért, ráadásul ő volt az első adományozó is a mai nap.

10 óra után érkezetek meg a Práterbe, ahol rövid előkészületek után, nem sokkal 11 előtt a Bajnokok Csapata megkezdte a Bécs-Budapest szupermarathon távjának leküzdését. A fiúk közösen tették meg az első néhány métert, aztán Lindermayer János fokozta a tempót, ő a váltó első futója, míg a társak és az autós kíséret Pellendorf felé vette az irányt. ,,Johnnyt” Ipacs Endre váltotta, Horváth Csaba pedig kerékpárral csatlakozott hozzá.

 

Ipacs Endre után Kozmann György következett. Gyuri rossz irányba indult, szembeszélben küzdött az elemekkel, és mikor a helyes irányt meglelte egy osztrák rendszámú autóból érdeklődtek futásának céljáról. Gyuri informálta a hölgyet, aki a pár km-rel előrébb járó kísérő autók után eredt, és a nap második adományozójaként 20 eurót helyezett el a gyűjtő urnában. Nagy öröm számunkra, hogy a határokon kívülről is segítették adományukkal a gyűjtést, igazán nem számítottunk erre.

 

Kozmann György után Vajda Attila majd Boronkay Péter következett, Horváth Csaba mindegyiküket kitartóan kísérte kerékpárral, de annyira belelkesült, hogy csütörtökön már futóként is csatlakozik a csapathoz, így 21-én ő kezdi a Fertődről induló váltófutást.  A Bajnok csapat útjáról továbbra is beszámolunk honlapunk www.sportagvalaszto.hu percről-perce rovatában, melyet képanyagokkal illusztrálunk, a futásról on-line videó összeállítás is elérhető a weboldalon.

Futás közben készített rövid telefonos interjú Vajda Attilával  ITT hallgatható meg.

Olvass többet a témáról: bécs-budapest