Tegnap hajnalban útra kelt a Bajnokok csapata! Hír

Sportágválasztó
2010/10/21
A Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó szervezői közösen indítottak adománygyűjtő futást , amelyet a Sopront is érintő útvonalon teljesít a váltó, és így több magyar településen is keresztül halad.
Hirdetés

asdjkaédka

aslsakd
Szánkózunk!!! Tegnap hajnalban útra kelt a Bajnokok csapata!-1 Forrás: Thommey
A COROS Pace-t 2020-ban próbáltuk ki, de még abban az évben ki is jött a megújított változata a Pace 2. Most ezt az órát teszteljük. Első ránézésre A Coros sokat ad az első benyomásra, hiszen már a csomagolás is feltűnően elegáns. Mondjuk a dupladobozos megoldás nem annyira követi a fenntarthatóság alapelveit, de mint említettem nagyon szép. Ha elérünk a termékig, akkor egyből egy jól meghatározott szlogen köszönt minket: Explore perfection! Ennél a pontnál fel is fedezhetjük a Pace 2 egyik fontos újdonságát, mégpedig azt, hogy az új óra, a világ legkönnyebb sportórája, a maga 29 grammjával, amit az új nylon szíjjal együtt mérnek. Az előző változathoz képest az óra mérete is csökkent úgy, hogy a kijelzőé közben nem. Kisebb mérethez és tömeghez viszont megnövelt üzemidő jár. 25-ről 30 órára nőtt a GPS-es használat ideje, ugyanez Ultramax módban 50-ről 60-ra.

Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman), és Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus) a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főhadiszállásán találkozott reggel 6 órakor. Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus) és Horváth Csaba (olimpiai és világbajnok kenus) Budaörsön csatlakozott hozzájuk, a csapat a Citroen Hungáriától kapott autókkal indult el Bécs felé, hogy a délelőtt folyamán megkezdje a jótékonysági futást.

Győrben csatlakozott a csapathoz Horváthné Döme Erika aki gyúróként tart a fiúkkal a három nap során. Erika megtisztelőnek tartja, hogy részt vehet a nem mindennapi jótékonysági futáson, ragaszkodott hozzá, hogy nem fogad el pénzt a szolgálataiért, ráadásul ő volt az első adományozó is a mai nap.

10 óra után érkezetek meg a Práterbe, ahol rövid előkészületek után, nem sokkal 11 előtt a Bajnokok Csapata megkezdte a Bécs-Budapest szupermarathon távjának leküzdését. A fiúk közösen tették meg az első néhány métert, aztán Lindermayer János fokozta a tempót, ő a váltó első futója, míg a társak és az autós kíséret Pellendorf felé vette az irányt. ,,Johnnyt” Ipacs Endre váltotta, Horváth Csaba pedig kerékpárral csatlakozott hozzá.

Ipacs Endre után Kozmann György következett. Gyuri rossz irányba indult, szembeszélben küzdött az elemekkel, és mikor a helyes irányt meglelte egy osztrák rendszámú autóból érdeklődtek futásának céljáról. Gyuri informálta a hölgyet, aki a pár km-rel előrébb járó kísérő autók után eredt, és a nap második adományozójaként 20 eurót helyezett el a gyűjtő urnában. Nagy öröm számunkra, hogy a határokon kívülről is segítették adományukkal a gyűjtést, igazán nem számítottunk erre.

Kozmann György után Vajda Attila majd Boronkay Péter következett, Horváth Csaba mindegyiküket kitartóan kísérte kerékpárral, de annyira belelkesült, hogy csütörtökön már futóként is csatlakozik a csapathoz, így 21-én ő kezdi a Fertődről induló váltófutást.  A Bajnok csapat útjáról továbbra is beszámolunk honlapunk www.sportagvalaszto.hu percről-perce rovatában, melyet képanyagokkal illusztrálunk, a futásról on-line videó összeállítás is elérhető a weboldalon.

Futás közben készített rövid telefonos interjú Vajda Attilával  ITT hallgatható meg.
Hirdetés